Blues Corner
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/02/05/infoc.jpg, images/SGrecenzije/2010/02/05/infocm.jpg, The Informants - Crime Scene Queen..., Left} Njihova priča počinje 2005. godine, 'već' 2007. imaju nastupni album, a 2009. godine diskografska kuća Wipe It Off! Records, objavljuje im album Crime Scene Queen… oni su The Informants.

Već spomenute 2005. godine, pjevačica Kerry Pastine i basist Mac McMurray razgovarali su i dogovorili svoju suradnju u novom bandu. Ubrzo im se priključuje klavijaturist Mark Richardson, puhač Kenny 'The Neck' Plum, gitarist Paul Shellooe i bubnjar Nate Nicholson, kojeg zamjenjuje Paul Christophersen. Nakon 'samo' dvije godine ubrzanog rada, nastupanja po raznim klubovima, band snima svoj prvijenac Stiletto Angel, kojim postižu zapažen uspjeh. Osobito su zapeli za uho uredniku House Of Blues Radio Hour poznatom Danu Aykroydu aka Elwood Blues, koji je prepoznao njihovu kvalitetu i dao im nesebičnu potporu, te se angažirao u promociji ovog banda i njihovog albuma. Sve to prouzročilo je relativno streloviti uspjeh tijekom 2008. i 2009. godine. Naravno, nije nikakvo čudo što su vrlo brzo stekli reputaciju sjajnih glazbenika i još boljih zabavljača. Shodno tome, zaslužili su podijeliti svjetla pozornice sa imenima kao što su: pokojni John Lee Hooker i Koko Taylor, sjajni Tab Benoit, jedinstvena Marcia Ball, te brojni drugi glazbenici.

Trenutno band ubrzano radi, nastupa na brojnim festivalima kako bi što više ljudi upoznao sa svojom osebujnom glazbom, koju tako zdušno i nesebično predaju svima onima, koji vole takvu glazbu, bez obzira kako ju tko nazivao.

Što se tiče samog albuma Crime Scene Queen, on je najprije sjajno snimljen što svakako treba zahvaliti snimatelju Mariu Casilliou, te briljantno produciran od strane Jeremy Lawtona, koji je i svirao orgulje, tambourine i njemu pridružene back vokale: Hazel Miller, Sheryl Renee i William Lynch.

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/02/05/info.jpg, images/SGrecenzije/2010/02/05/infom.jpg, The Informants, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Sinkopirani ritam, energična svirka gitare, izraženi usnjak, te odlična pozadina svake skladbe, osobito u puhačkim dionicama, a jednako tako i u klavijaturama, daju im brojne razloge za zadovoljstvo i snažan su poticaj za budući rad i djelovanje. Ovdje, svakako moram istaknuti zaista odlične pjesme poput: Crime Scene Queen,Nothing But A Bad Break, Salvation, Don't Talk Betty, Roll It Home, Hold Back i Travelin' On. Naravno, ni ostale pjesme nisu za preskočiti ali ovo su meni osobno nekako najdraže i najupečatljivije.

Shodno svemu tome, evo samo nekoliko impresija o albumu Crime Scene Queen, pa tako Roots Music Report donosi : ' Crime Scene Queen is one of the best Blues CD's of 2009. I can't wait to hear what they come up with next. But it will need to be over the top to sound as killer as this new release.', završen citat.

PREPORUKA:
Već se da naslutiti da će moja preporuka svakako biti, ono najbolje što se da preporučiti, a to je: svakako, ako već niste, nabavite ovaj sjajan album Crime Scene Queen izvrsnih The Informants. Nakon što vam album dođe u uređaje teško će ih više napustiti. Zaista, raspoloživ materijal pogodan je za svaku prigodu, a osobito za razne zabave i plesnjake. Energično, osjećajno i nadasve uzbudljivo štivo koje je bogato rock and rollom i rockabillyjem, ali i ritam i bluesom te snažnim rock 'n' bluesom.

Sve u svemu za svakoga ponešto, no, to što se nudi; to je trenutno najbolje, što i inače možemo naći na svjetskoj glazbenoj sceni iz te glazbene branše. IZVRSNO !!!

Više o svemu možete saznati na:
Theinformantsband.com
Myspace.com/theinformantsband
Twitter.com/theinformants

Popis pjesama:

01.Crime Scene Queen
02.Nothing But A Bad Break
03. Get Twisted
04. Please Mr. Jailer
05.Salvation
06.Merlion
07.Goodnight My Love
08.Don't Talk Betty
09.Voodoo Doll
10.Roll It Home
11.Hold Back
12.Travelin' On

(Wipe It Off! Records)



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split