Blues Corner
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/06/01/daveb.jpg, images/SGrecenzije/2010/06/01/davebm.jpg, Dave Weld And The Imperial Flame - Burnin Love, Left} Drugi album iz škrinje Delmark Recordsa koji ovih dana predstavljam je Burnin' LoveDave Weld And The Imperial Flames, koji je u CD trgovinama osvanuo 20. travnja ove godine.

Prva pjesma je Sweet Shiny Brown Eyes i ček, ček je li to…provjera, a da ... bio sam u pravu, ma, čujem taj specifičan slide Lil'Eda…ma, da tko bi drugi bio. Kako se stvari redaju u 'playeru', tako je moje nestrpljenje sve veće i veće, pa kako nisam do sada slušao Davea Welda ? Slijedi 'kopanje' po arhivi, a onda olakšanje… pa, naravno Burnin' Love je nastupni album banda Dave Weld And The Imperial Flames. Dave je pravi veteran, zvijezda Chicago bluesa, inspiriran najvećim majstorima poput Hound Dog Taylora i J.B. Huttoa, od J.B-a je baš učio, a stvarno je imao i od koga, glazbeni primjer naslova Burnin' Love – poslušajte i to je to. Ma, zapravo priča je potpuno jasna svima koji su malo više u bluesu, naime, rodbinske veze J.B.-a i Lil' Eda…pa onda suradnja Eda i Davea, koja potječe od 1986-e i njihovog nastupnog albuma kao The Blues Imperialsa za Alligator Records i odlazak Davea i okupljanje vlastitog banda. No, bez obzira na sve Lil' Ed i Dave Weld ponovo se sastaju 1996. godine na albumu Keep On Walkin' za Earwig Records i uzajamna furka se nastavlja. I jedan i drugi stalno nastupaju, no, nekako mi se čini da je Lil' Ed imao malo sretniji splet okolnosti. Dave Weld upravo albumom Burnin' Love dolazi na svoje i zaista se toplo nadam da će ovo biti prava odskočna daska za globalizaciju uspjeha Dave Weld And The Imperial Flames.

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/06/01/dave.jpg, images/SGrecenzije/2010/06/01/davem.jpg, Dave Weld And The Imperial Flame, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Njegove The Imperial Flames čine:

Abe Locke – tenor sax (svirao sa Magic Samom, Otis Rushom, Howlin' Wolfom, Elmore Jamesom, Earl Hookerom i sa the Rolling Stonesima)
Harry Yaseen – piano
Dave Kaye – bas
Bernard Reed – bas ( 4,11)
Herman Applewhite - bas (13)
Jeff Taylor – bubnjevi, vokal ( 4,11), back vokali
Monica Gracia ( Myhre) – vokal ( 6,10) back vokali
Specijalni gost: Lil' Ed – ritam gitara sve osim ( 5,9,13), vokal (8), solo (8,11).

Kako se ono kaže uvijek se rezultati pokažu prije ili poslije. Ma, kvaliteta Davea, ali i cijelog banda uopće nije upitna, ovdje se jednostavno radi o spletu pomalo uvjetovanih okolnosti, koje su jednostavno učinile da diskografska aktivnost bude, usuđujem se napisati, zapostavljena ili nešto drugo. Sada kada se sve konačno posložilo, došlo je vrijeme da se konačno ta vrijednost i kvaliteta potvrdi u potpunosti, a to ide sa svjetskom afirmacijom. Drago mi je da se i Lil' Ed priključio i dao doprinos uspješnosti ovog albuma. Teško je zaista nekog posebno izdvajati, ali želio bih naglasiti neupitnu vrijednost pjevačice Monice Gracie (Myhre), te svirku Abe Lockea, taj sax me uz odlične slide dionice doslovno izluđuje.Posebno bih istaknuo sljedeće pjesme:Burnin' Love, Listen To Mama, Things Are So Slow, She's Lyin', Ed's Boogie, She's Mine i Donnie Lee.

PREPORUKA:
Kao najbolju preporuku želim citirati vlasnika Delmark Records Bob Koestera, koji kaže: 'Blues is like opera music- the singing and the lyrics are the most important part. Dave Weld knows this and he sings and writes extremely well. He also plays a great stinging guitar, often in the slide tradition of J.B. Hutto, Elmore James, etc. He puts his heart and soul into every aspect of the art that's now his business. Many blues fans are familiar with Dave Weld as a result of his gigs with J.B. Hutto and his association with Lil' Ed, J.B's nephew. Dave hasn't revorded since 1996 due to a family member's illnes but now he's back! With an excellent and loyal band, I might add.'

Više o svemu možete saznati na:
Daveweld.com
Myspace/daveweldandtheimperialflames.com
Delmark.com

Popis pjesama:

01. Sweet Shiny Brown Eyes
02. Ramblin'
03. Burnin' Love
04. I Got Mad
05. She's Mine
06. Talk Dirty
07. Donnie Lee
08. Ed's Boogie
09. Peace Of Mind
10. Listen To Mama
11. All Of These Things
12. Things Are So Slow
13. She's Lyin'

(Delmark Records)



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split