Blues Corner
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2009/02/22/jeffa.jpg, images/SGrecenzije/2009/02/22/jeffam.jpg, Jeff Strahan - Amen to the Blues, Left} Mogu slobodno napisati da, blues glazbu slušam već više od 30 godina i čovjek bi pomislio: ma, sve to je već "isfurano", sve sam to čuo na ovaj ili onaj način. No, kada je u pitanju rock/blues, kada je u pitanju tzv. Texas blues iznenađenja su uvijek moguća, a jedno takvo upravo je pred Vama, štovani posjetitelji Blues Cornera. Album Amen to the Blues, koji je snimio i u vlastitoj produkciji objavio prošle godine "strašni" gitarista Jeff Strahan doslovno me raspametio.

Vjerojatno nikada niste ni čuli za ovog glazbenika, koji je do sada snimio četiri albuma, a oni su redom: A Little North of the Border (2002. Jeff Strahan), Along for the Ride (2005 Jeff Strahan), Red Dirt Blues (2006 Jeff Strahan) te ovaj zadnji Amen to the Blues (2008 Jeff Strahan) i zaista je vrlo teško odlučiti se, koji mi više paše i odgovara. No, bilo kako bilo album Amen to the Blues proglašen je od strane Americana Roots Magazine za najbolji album godine, a moja malenkost apsolutno podržava ovakav izbor. Budući da sam uvjeren da ovdje kod nas nije previše ljudi slušalo albume Jeff Strahana i njegovog benda, red je da Vas malo pobliže upoznam sa ovim sjajnim glazbenikom i njegovim bandom.

Do sada su dečki svirali po raznim klubovima Colorada, Texasa, Utaha i New Mexica. Njihov snažan i energičan zvuk odiše originalnošću kakva se ne sreće svaki dan. Stoga ne čudi kada za njega svi imaju samo riječi hvale, pa tako npr. John Handy, Jr. (bubnjar John Lee Hookera, Jr. i unuk oca bluesa, W.C. Handyja), kaže, citiram: "Jeff is a great musician and a great person. He has worked hard and with his sense of humor, great talent, desire, and attitude, he will receive the recognition he deeply deserves!".

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2009/02/22/jeff.jpg, images/SGrecenzije/2009/02/22/jeffm.jpg, Jeff Strahan, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Ma, vjerujte to je stvarno tako; Jeffery V. Strahan je glazbenik koji beskompromisno izvodi svoju glazbu, koji u tome duboko uživa i jednostavno to svima nesebično daje. Svi koji su do sada čuli i jedan njegov album odmah su postali njegovi vatreni fanovi, njegova glazba čini to svojom strahovitom magijom, koja Vas doslovno obuzme i više Vas ne napušta. Nakon što sam prvi puta preslušao njegov zadnji studijski album Amen to the Blues i sam, sam postao njegov vatreni obožavatelj. Njegova glazba toliko je jednostavna ali istovremeno i toliko složena da ništa nije ali apsolutno ništa nije prepušteno slučaju. Svojom gitarom, oporim vokalom i čvrstom ritam sekcijom Jeff suvereno vodi i vlada svojim glazbenim utjecajima i snažno prodire u sve pore svakog bića, koje dobije privilegiju da čuje što to ovaj glazbenik nudi.

Album Amen to the Blues nije posvećen onima koji ne poznaju onaj poznati Texas rock/blues. Znam, nekada smo se "palili" na "stare i dobre" ZZ Top, no moramo biti svjesni da vrijeme prolazi i stalno stižu neki novi klinci, koji svakako teže na nadmaše svoje idole i prethodnike, neki to ne uspijevaju ali oni koji to učine, oni moraju biti vraški dobri; budite uvjereni da Jeff i njegov band sigurno spadaju u tu grupaciju.

Jeff Strahan (Lamesa, TX) -- gitara, klavijature i vokali
Jack Watson (Gainsville, GA) -- bubnjevi
Wilson Carr (Austin, TX) – bas

Ovo su ta tri glazbenika o kojima ovdje pišem i koju zaista zaslužuju da za njih sazna što više onih koji vole dobru glazbu, koji vole istinski r"n"r, rock "n" blues. Oni su svoje učinili, sada je red na nama da ih što više, jače i bolje promoviramo na ovaj ili onaj način.

PREPORUKA:
Onako, odjednom pojavio se ovaj "ljuti" trio i pomeo sve moje pomalo uspavale blues vizije. Drago mi je zbog toga, album Amen to the Blues Jeff Strahana i njegovog banda je ono što nam je već svima dugo trebalo, to je album, koji nikoga neće ostaviti po strani, nitko ne može ostati imun na čvrsti i beskompromisni "sound" ovog banda. Jednom riječju FENOMENALNO!!!

Popis pjesama:

01. Southern Jeans
02. Amen to the Blues
03. Butterfly
04. Living for Today
05. Too Much of a Good Thing
06. Rebel by Design
07. Give Me One Good Reason
08. Hope & Faith
09. New Girlfriend
10. Take Me to Texas



Izvještaji



Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin