MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2012
Format Albumi
Vrsta / Pop / Alternative dance / Alternative Pop/Rock
Dodano Ponedjeljak, 21 Srpanj 2014
Žanr Pop-Rock
Length 33:59
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2012
Država Europe
Etiketa Columbia
Catalog Number 88691944122
Edition details Produkcija: Jules de Martino; Datum objave: 24. 2. 2012.; Snimano: Berlin, London, Murcia i Ibiza, 2009. - 2011.
Tags Rock Columbia Pop/Rock The Ting Things Jules The Martino Katie White

Review

Jedna od najnovijih urbanih legendi kaže da su The Ting Tings dovršili materijal za drugi album još 2010., nazvali ga "Kunst" i odnijeli svojoj producentskoj kući. Na oduševljenje ljudi u odijelima odgovorili su otkazivanjem cijelog projekta koji im je najednom zazvučao previše blisko europopu i sličnim radio-gadarijama te se bacili ponovno na posao. Eto, rezultat je "Sound from Nowheresville", konačni nasljednik u koordinatama pop-scene već davnog "We Started Nothing" iz 2008.

Mančesterski duo tada je isporučio solidan, ali ni po čemu poseban album koji je ipak dao naznake autorskog rukopisa sposobnog za efektne invazije na top-liste, osobito one blagonaklone tom nekakvom indie-pop miljeu. Singlovi poput "That's Not My Name" ili "Shut Up and Let Me Go" iskazali su se pritom kao očiti primjeri te kao odlični financijski motivatori za daljnje djelovanje. Jules del Martino i Katie White nastavljaju lijepiti kolaž od poderotina rocka, popa, disca, punka, novoga vala, elektronike, dancea i još pokojeg opskurnijeg konfekcijskog komada i… pa, ostaju živi, rekao bih u najkraćim crtama.

Da, na "Sounds from Nowheresville" ne da se trošiti baš previše riječi. Jer, niti će vas oboriti s nogu i pročistiti ušne kanale a niti će vas natjerati da pošaljete sve u recycle bin već nakon pola albuma. Hm, otprilike kao prvijenac, po svemu sudeći. U tim poveznicama tako proizlazi da su novim CD-om The Ting Tings tek odgodili onaj korak kojeg treba napraviti da bi se iskristaliziralo gdje su, što mogu i u kojem su smjeru okrenuti. Oni itekako znaju sastaviti dobru pjesmu - garažno rasplesana "Give It Back" i pulsirajuća "Guggenheim" to prvenstveno potvrđuju, a daleko nisu ni masna "Silence", prpošna "Hang It Up", pa ni završna laganica "In Your Life" - samo što možda problem leži baš u tom što je najbolja riječ za to "sastaviti" umjesto "napisati". U zbroju, tako i cijeli album zvuči kao sklepotina unutar koje nema konkretne odluke o niti vodilji. Osim te da niti nema. Nije me pretjerano oduševljavalo ni kad se time bavio jedan Beck u "Odelay", a kamoli ovaj dvojac.

Ne, nema tu uistinu razloga za lako otpisivanje, ali najbolje s ove polusatne playliste lako se moglo preklopiti s izborom s prvoga albuma pa dobiti jednu kvalitetnu radionicu. Ovako, oni su opet tu, ljepljiva je to glazbica, Katie zna zazvučati sasvim cool i lako moguće da vam noga počne sama od sebe cupkati, ali teško da će vam opet privući pažnju osim ako se radikalnije ne pomaknu iz dosad svladanih obrazaca.

 

Toni Matošin

Hits 1279
We Started Nothing « We Started Nothing The Ting Tings Albumi Kronologija Super Critical » Super Critical

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin