Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2017
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Roots rock / Modern Electric Blues
Dodano Četvrtak, 04 Studeni 2021
Žanr Blues
Length 54:37
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2017
Država Europa
Etiketa Ruf Records
Catalog Number RUF 1241
Edition details objavljeno: 17.3.2017.; izvršni producenti: Reuben M Williams i Thomas Ruf; producent: Bobby Harlow; snimano: The 45 Factory, Detroit, MI
Tags Ruf Records Thomas Ruf Samantha Fish Reuben M Williams Bobby Harlow

Review

S ponosom i zadovoljstvom ističem kako ovu glazbenicu pratim od njezinih početaka i da sam izuzetno sretan što joj je svaki novi uradak doista veliki korak naprijed. To se apsolutno osjeća i, još bolje, čuje.

Zato sa zaista velikim zadovoljstvom predstavljam Samanthu Fish i njezin novi studijski album "Chills & Fever". Ruf Records, naime, upravo danas, 24. ožujka, službeno pušta u opticaj ovaj album i Blues Corner jedan je od onih koji vam ga ekskluzivno predstavljaju.

Ova mlada glazbenica rođena je prije samo 28 godina u Kansas Cityju ali unatrag zadnjih 5-7 godina odlučno je usmjerila svoju karijeru i svojom je kvalitetom glazbom i nevjerojatno ekspresivnim scenskim nastupom izgradila i učvrstila svoju poziciju na svjetskoj blues sceni. Od debija iz 2009. godine do albuma "Runaway", koji joj 2012. donosi BMA za najbolju debitanticu, taj streloviti uzlet Samanthu nije uspavao već joj je bio direktan poticaj da radi još više i da se usavršava u svakom segmentu svoga glazbenog bića. Njezin opojni, baršunasti vokal, njezina filigrantska svirka gitare direktan su pokazatelj zašto je tako dobra.

"Chills & Fever" na neki je način njezin pogled na svoju drugu stranu, pogled u svoj raskošni talent. Naime, ako netko misli da se ovdje radi o blues albumu, jako će se razočarati, jer ovdje se samo proteže taj 'feeling', a albumom zapravo dominira jazz, funk, R&B, country-rock i soul. I zapravo ovo je jedan fantastičan, izvrstan album! Amy Winehouse i Imelda May samo su neke od direktnih podsjetnika na ono što bi moglo potencirati nastanak ovog albuma. Bobby Harlow znalački je odradio svoj dio producentskog posla, no sve ostalo učinila je sjajna ekipa glazbenika: Samantha Fish (vokali, solo gitara), Joe Mazzola (ritam gitara), Steve Nawara (bas gitara), Kenny Tudrick (bubnjevi), Bob Mervak (električni klavir), Mark Levron (truba) i Travis Blotsky (saksofon). S ovom ekipom Samantha se odlučila istražiti neke druge glazbene stilove i svoje mogućnosti u njima. Ona bez imalo straha kopa duboko po raznim trezorima, gdje se kriju nevjerojatna glazbena ostvarenja. U tim trezorina Samantha pronalazi pjesme koje voli, Ninu Simone, Betty Harris i Ronnie Love. Ciljano i namjerno odabire pjesame koje mnogi do sada nisu čuli, no, njezino istrančano čulo zna da nam nudi istinsko glazbeno blago. Nema sumnje, Samantha se fokusirala ovaj put na svoj vokal i on se jednostavno potpuno otvorio i pokazao koliko je velika njegova dubina, širina i osjećajnost. Eto, samo za primjer navest ću pjesmu "Crow Jane", kojoj je samo tako, odjednom udahnula novi život. A pjesma je stara gotovo cijelo stoljeće.

O svemu pak sama Samantha kaže: "Working with Luther Dickinson on my last album further instilled that spirit in me., it made me realize just how much that basic, unfettered sound means to me , and how well it ties into soul music, R&B, country and so many other forms of music that are essential even today."

Za ljubitelje dobre glazbe, za iskusne glazbene znalce, album "Chills & Fever" Samanthe Fish bit će prekrasno putovanje u prošlost. Jednostavno pustite da vas preplave ti prekrasni tonovi vintage soula, rock 'n' rolla i bluesa; u tome se mi malo stariji odlično osjećamo. I zato tvrdim: ovo je izvrstan album, koji u sebi ima 'blues feeling', a nije blues! Za mlađe slušatelje bit će to odlična pjesmarica-početnica da spoznaju i saznaju od kuda je sve počelo i krenulo. Samantha Fish je otkrila i svoju drugu stranu, meni se ona jednako sviđa kao i ona prije, a vama?

Mladen Lončar - Mike

Hits 648
Wild Heart « Wild Heart Samantha Fish Albumi Kronologija Belle Of The West » Belle Of The West

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split