Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Howard  The White Boys - Rosas LoungePunih sat i gotovo osam minuta traje tonski zapis nazvan "Rosa's Lounge", kojeg je ove godine objavila diskografska kuća 3011 Records uz promociju Doug Deutsch Promotions. Ovaj dojmljivi live-album potpisuju veterani Chicago-blues scene, Howard & The White Boys.

Album je dobio ime po legendarnom čikaškom klubu, gdje je materijal, naravno, i snimljen. Zbilo se to u jednoj od onih magičnih noći kada prostorom zavlada stvarni i opipljivi fluid između publike i izvođača. Kada se zapravo u tom prostoru međusobno nadopunjuju i hrane tim istinskim osjećajem koji se odaziva na ime B-L-U-E-S.

Prosto nije za vjerovati da je iza njih punih sedam godina šutnje. Vremenski je to jako dugo razdoblje, ali Howard & The White Boys nisu mirovali, nisu se pritajili, već su nastupali, uostalom kao što to i rade puna zadnja dva desetljeća. Ono što ovaj put možemo čuti, predstavlja nešto najbolje kada se radi o live snimkama. Nisam dugo započinjao pisati o ovom albumu iz jednostavnog razloga što sam želio da u potpunosti prođe kroz mene i da mi jednostavno legne. Kroz "Rosa's Lounge" odzvanja raskošna, ali vrlo precizna energija u kojoj ovaj bend pliva. Iz svake note izlazi obilje snage, osjećaja, neprikrivene želje da to baš tako zvuči. Howard & The White Boysima to zapravo nije nikakvi problem, oni su tu na svom terenu i tako se ponašaju... oprostite, sviraju! Slušatelja svakako na prvu upravo osvaja baš to svirka, koja je respektabilna i pokazuje snažnu volju i želju benda da zvuče upravo tako. S druge pak strane, očevidno je da se jednako dobro nose sa laganim temama, koje suprostavljaju brzim i energičnijim skladbama i onda se nalaze negdje na pola puta i to publika prepoznaje i tim više zvuče tako dobro. Ovih 11 pjesama koje su uvrštene na album kao da su birane po mom ukusu, zvuče doista sjajno!Howard  The White Boys

Howard & The White Boys osnovani su 1988. I na početku je sve to bilo onako iz zabave, ajmo se družiti i svirati, no na svojim nastupima vrlo brzo su shvatili da to više nije samo zezancija, već da se radi o ozbiljnim koracima i pomacima u njihovoj karijeri. Nakon samo nekoliko mjeseci dobili su priliku da nastupe kao predgrupa velikom B.B. Kingu. To je svakako podiglo njihovo samopouzdanje i potaknulo je brojne pozitivne promjene i pomake i velika imena bluesa samo su se redala: pokojni Koko Taylor, Otis Rush, Albert King, Junior Wells, Luther Allison, Bo Diddley te Lonnie Brooks i Chuck Berry, samo su neki od njih.
Danas, nakon više od 25 godina bendu je potpuno jasno da je stiglo neko novo, drukčije vrijeme, sve se kupuje 'online', digitalni albumi dio su svakodnevice i sve je puno lakše što se tiče distribucije osobito izvan matične zemlje glazbenika. Već punih 26 godina bend dijeli zajedničku viziju a to je zapravo ključ opstanka i stalnog rada i neprestane nadgradnje onoga što se radi. Ta vizija traje puno više od samog glazbenog talenta svih članova benda zajedno. Chicagu je oduvijek bio blues meka i ta se tradicija jako dugo i duboko respetira, pa je i sam bend ponosan što je dio upravo te tradicije.

Howard & The White Boys čine Howard McCollum (solo vokal-bas), Rocco Calipari (gitara), Pete Galanis (gitara) i Jim “Bucka” Christopulos (bubnjevi). Njihov neslužbeni mentor bio je legendarni Buddy Guy, koji je tražio da samo što više nastupaju, angažirao ih je na svojim turnejama, kako bi stekli ono što im treba i ono što imaju danas – spotanost, energiju, osjećajnost i bogatu prezentacijsku formu. A za sve to trebalo je itekako puno i naporno raditi. Na kraju, rezultat se isplatio, a "Rosa's Lounge" se čini kao snažna potvrda svega što sam napisao.

PREPORUKA:
Nije nikakvo čudo da već danima mojim ušima odzvanja odličan Chicago blues Howard & The White Boysa i stoga neću puno duljiti, već ću vam poručiti da što prije potražite album "Rosa's Lounge" – sigurno nećete požaliti!

Chicago Sun-Times nedavno je u članku o njima napisao sljedeće: 'You can't see this high-energy, good time band at a club without leaving with a smile on your face. The band is now focusing on touring to support the new CD and working on material for their next one.'

Više o svemu saznajte na:
www.howardandthewhiteboys.net
https://www.facebook.com/.../Howard-and-the-Whit...

Popis pjesama:

1. Heat Seeking Missile
2. Strung Out On The Blues
3. Trouble Follows You
4. Judge
5. What Would I Do
6. Guess Who's Coming To Dinner
7. Black Cat (featuring Steve Asma)
8. The Last Time
9. Walk Away
10. The Blues Are Killing Me
11. That's Alright (*bonus studio snimka )
Recorded live at Rosa's Lounge in Chicago*

(3011 Records / Doug Deutsch Promotions)

Diskografija:
Rosa's Lounge (2014)/ 3011 Records
Made In Chicago (2007)/ Evidence
Live at Chord On Blues (2000)/Evidence
The Big $core featuring Buddy Guy (1999)/ Evidence
Guess Who's Coming To Dinner? (1997)/Mighty Tiger
Strung Out On The Blues (1994)/Mighty Tiger

Yours bluesy,
Mladen Loncar – Mike



Izvještaji



Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre