Blues Corner

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Misty Blues onako na prvu zvuči vrlo tajnovito, osobito onima koji nisu baš upoznati tko se krije iza ovog imena. Glavna faca je impresivna pjevačica, ali i glumica, Gina Coleman. Pred nama je je njihov novi studijski uradak indikativnog naslova "None More Blue", isti je objavljen prije tjedan dana, 14. veljače u vlastitom aranžmanu, uz svjetsku radijsku promociju Leena Velthuisa i njegove promotivne kuće ABIK Radio Pr.

I ovih gotovo 50' vaše tijelo permanentno će biti zalijevano ogromnim količinama plavetnila, koje će vas svojom obojenošću pritiskati toliko da jednostavno nećete to moći izdržati. S druge, pak, strane vjerojatno ćete kao i ja samo pustiti da se stvari odvijaju svojim tokom.

Prošlogodišnji album "Weed'em & Reap" bio je, barem za mene, svojevrsni test koliko mogu izdržati taj "blue pressure". I dobro mi je to išlo! Sada sam nekako bio puno spremniji i pripremljeniji i sve ovo što sam primio u gotovo 50' samo je prošlo preko mene i vratilo se! Nakon toga sve je ponovo otišlo, da bi se u velikom plavičastom valu vratilo i poklopilo me. Doslovno sam uživao u ovom procesu, jer teško je zapravo samo biti fokusiran na ono što slušate. No, takva glazba, takav impresivan mix bluesa, jazza, funka, soula i gospela, jednostavno će vam se zavući pod kožu i prema vama će se otvarati svakim trenom sve više i više novih glazbenih rješenja i primjera.

Album “None More Blue” u svojem vam glazbenom sadržaju nudi OGROMNE količine ugode i doista sjajnih glazbenih trenutaka.

U ovim uvjetima pandemije bend nije zaustavljen u svom kreativnom nadahnuću i studijskom radu na daljinu. I usprkos boleštini uspjeli su nam snimiti i ponuditi ovako izuzetan i nevjerojatno snažan studijski uradak.

11 autorskih pjesama nevjerojatnom snagom grade svaku milisekundu ovog albuma i samo vas zapljuskuju svojim narastajućim bluesom. Doista su nevjertojatni, a preko svega toga lomi nas svojim širokim, dubokim i baršunastim vokalom sama Gina Coleman.

Već prethodnim albumom, bend Misty Blues je itekako skrenuo pozornost svih nas koji volimo ovaj glazbeni stil na svoju dojmljivu glazbenu ponudu. I dalje glavnu riječ vodi pjevačica Gina Coleman (cigar box gitara) i koja uz podršku ostalih članova benda. Eto, već pune 22 godine radi i djeluje na sceni i svojom profesionalnom karijerom snažno obilježava svoju istinsku određenost spram bluesa. Gina ama baš ništa neprepušta slučaju i zato je oko sebe okupila sljedeću sjajnu ekipu: Bill Patriquin (bas, truba, vokal), Seth Fleischmann (gitara), Benny Kohn (klavijature, vokal), Rob Tatten (bubnjevi, trombon, vokal) i Aaaron Dean (sax, flauta). Uz specijalne goste: Diego Monque (bas, bubnjevi, udaraljke), Dan Esko (bas), Ed Moran (usna harmonika, vokali), Richard Boulger (truba) i Wendy Lipp (vokal).
Svi zajedno ponudili su nam doista raznolik glazbeni sadržaj sastavljen od različitih blues stilova. No, ono što je bitno i važno da Gina i bend snažno izražavaju svoju nevjerojatnu usklađenost i 100% usviranost. Pored toga snažno je izražena ta njihova težnja da zvuče na neki način mistično. U globalu mi se to sviđa, ali bitna je ta doziranost, jer tada je sve vrlo otvoreno i prepušteno samim slušateljima da daju svoju konačnu ocjenu. Moja ocjena je čista petica ili desetka. Uopće nema nikakve dvojbe, dapače!

PREPORUKA:
Kako sam preslušavao ovaj album, on mi je zapravo sve više i upečatljivije "sjedao". Na kraju, jednostavno sam postao dio, po meni izuzetnog albuma "None More Blue", jednako tako vrlo originalne glazbenice Gine Coleman i nevjerojatnog benda Misty Blues.

Osobno moram vam napisati sljedeće: "Ako imate tri čiste… poslušajte ovaj album i saznat ćete zašto morate imati petlju baš to i učiniti!"

Više o svemu saznajte na:
www.mistybluesband.com
www.facebook.com/mistyblues
www.reverbnation.com/mistyblues
www.instagram.com/mistybluesband413
www.twitter.com/mistybluesband

Popis pjesama:

1. My One And Only
2. I Can't Wait
3. These Two Veils
4. Bodega Blues
5. Change My Luck
6. Down In Lenox Town
7. Ready To Play
8. Listen
9. Step Right Up
10. Days Gone By
11. Nothing To Lose

(ABIK Radio Pr)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre