Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vrelo zvuka najavljuje koncert multinacionalnog sastava Çhâñt Élečtrónïqùe, koji će se u utorak 27.7. održati u zagrebačkom klubu Močvara s početkom od 20:00h.

Çhâñt Élečtrónïqùe nije u potpunosti 'strani' projekt jer su njegovi članovi dobro nam poznati Dunja Bahtijarević i Nenad Kovačić. No, osim njih dvoje, ovaj kolektiv čine glazbenice i glazbenici iz Irske, Argentine, Francuske i Portugala, a sve ih je ujedinila ljubav prema tradicijskoj, ali i modernoj glazbi. Naime, ovih osam glazbenika se upoznalo na raznim radionicama tradicijske glazbe, a nakon što su shvatili da ih sve veže ideja dodavanja nečeg 'novog' nečem 'starome', odlučili su ideju prenijeti u djelo. Prije dvije godine okupili su se u Portugalu i tamo udarili kamenj temeljac za svoj prvi album nazvan "Çhâñt Élečtrónïqùe vol. 1" kojeg je objavila izdavačka kuća Rika Muzika.

Glazba koju Çhâñt Élečtrónïqùe izvodi povezuje vokalne tradicije Argentine, Portugala, Hrvatske i Bosne i Hercegovine te glazbenu produkciju koju potpisuju francuski, irski i hrvatski producenti. Projekt se može opisati kao kontemplacija starih tradicija polifonije povezana sa modernom elektronskom glazbom u neočekivano iskustvo koje će oduševiti svakog slušatelja. Album je odmah po izlasku zaintrigirao svjetsku world music javnost, pjesme s njega su emitirane na brojnim svjetskim radijskim stanicama uključujući i BBC, gdje ih je 'vrtio' i legendarni DJ Gilles Peterson, a recenzije i drugi tekstovi o Çhâñt Élečtrónïqùe objavljeni su, između ostalog, u Songlinesu i Quietusu.

Cijena ulaznice iznosi 50 kn i dostupna je u sustavu Entrio.

Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen. Covid putovnice nisu potrebne jer je kapacitet manji od 100 ljudi. Zbog epidemioloških mjera vodi se pisana evidencija posjetitelja pa organizatori apeliraju na posjetitelje da dođu prije početka koncerta kako bi izbjegli gužvu na ulazu i kako ne bi zakasnili na početak koncerta.



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split