Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon što je prošle godine fantastičnim nastupima na Dori s pjesmom "Moli za nas" i Splitskom festivalu s "Pjesmom za kraj" privukao pažnju publike i kritke, talentirani mladi pjevač Marko Bošnjak predstavlja pjesmu "Spokojan".

 

Pjesma "Spokojan" sadrži etno elemente u eskperimentalnom i modernom aranžmanu za koji su zaslužni Markovi dugogodišnji suradnici Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić (Lockroom): "Pjesma me na prvu osvojila i cijenim Vlahin pristup u kojem “sluša” moju životnu priču i pretače je u glazbu. Tekst je ozbiljnije naravi i prožet je raznim metaforama te se veselim vidjeti na koji će način svaki pojedinac interpretirati značenje pjesme za sebe.", rekao je Marko.

 

Raskošnu pjesmu prati jednako raskošan spot koji je sniman na lokacijama u okolici Rame i Ramskog jezera, što je za Marka posebno značajno jer je riječ o njegovom rodnom kraju: "Oduvijek sam imao želju snimiti spot na Ramskom jezeru te kroz glazbu i umjetnički izričaj sa sobom trajno povezati i promovirati svoj rodni kraj. Smatram da ima ogroman potencijal, pogotovo za prekrasne filmske kadrove koji će dodatno podići pjesmu i dati joj novu dimenziju.

 

Snimljenim kadrovima sam i više nego zadovoljan, te sam iznimno ponosan na cijeli tim koji je odradio vrhunski posao.", otkrio je. Ovaj, za Marka dosada najintimniji spot, režirala je Vedrana Vukojević koja je inspiraciju pronašla u bezvremenskom klasiku "Orkanski visovi" Emily Brontë: "Neposredno prije nego što sam dobila poziv od Vlahe za Markov spot sam završila s čitanjem "Orkanskih visova", spisateljice Emili Bronte, sad s velikom distancom vidim da su Marko i Anja na početku spota bili moja interpretacija djetinjstva Heathcliffa i Catharine, njihovog bijega u prirodu i ljubavi. Spot za pjesmu "Spokojan" je u svakom smislu poseban i za mene kao redateljicu značajan.

 



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split