Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Uoči koncertne promocije vinilnog izdanja „Škura ura“ u Vintage Industrial Baru, VEJA predstavlja spot za singl „Orko tić“.

Istarska world music grupa Veja, 20. ožujka stiže u Vintage Industrial Bar kako bi zagrebačkoj publici uživo predstavila hvaljeno vinilno izdanje “Škura ura”, nedavno objavljeno pod okriljem Menarta.

Grupa Veja osnovana je 2007. u Pazinu, a tijekom svojih 15 godina dana rada postala je jedna od najznačajnijih hrvatskih etno/world music izvođača. Od početka svojeg rada Veja je inspiraciju pronašla u specifičnoj istarskoj tradicijskoj glazbi koju je odlučila izvoditi na moderan način. Istra je zbog svojeg zemljopisnog položaja regija u kojoj se spajaju različiti utjecaji sa svih strana, a to se osjeti i u glazbi u kojoj se mogu naći elementi dinarske, ali i talijanske kulture. Sve je to rezultiralo jedinstvenim glazbenim stilom u pjevanju i sviranju. Veja u svojem radu objedinjuje sve glazbene stilove koji se pojavljuju u Istri, a često obraća pažnju i na one koji nisu toliko zastupljeni u generalnoj percepciji istarske glazbe.

Članovi benda su: Goran Farkaš (vokal, mih, vijulin, gajde, kaval, tambura), Marko Pernić (vokal, harmonika), Sebastijan Demark (bass gitara), Endi Oblak (cajon, udaraljke),Marijan Jelenić (gitara, producent), Ljuban Rajić (cajon, udaraljke - studio), Saša Farkaš (gitara, tambura - studio).

Uoči zagrebačkog koncerta, Veja je pripremila i spot za drugi službeni singl s albuma – pjesmu pod nazivom „Orko tić“:

Ulaznice za koncert u Vintage Industrial Baru možete kupiti online putem sustava CoreEvent ili offline na njihovim fizičkim prodajnim mjestima po cijeni od 13 €, a sve informacije o koncertu pratite na Facebook eventu. Vinilno izdanje „Škura ura“ možete kupiti putem Menart webshopa ili u Menart multimedijalnoj knjižari.



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split