Izvještaji
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Znajuć' sebe kako (ne) izgledam nakon svojih rođendanskih tuluma malo sam se zapitao jesam li pogriješio što sam odlučio doći na proslavu rođendana Kawasaki 3P-a 'dan poslije'. Znamo svi kako 'the day after yesterday' nakon pijanke izgleda, a pročitavši izvještaj kolegice s prvog koncerta u petak, na kojem je zagrebački sastav napravio kaos, nakratko sam pomislio da će ih neizbježni 'after party' nagristi.

No takva griješna misao trajala je samo kratko. Sjetih se, pa navršili su tek 20 godina, a klub Jabuka, s kojim su odlučili zajedno proslaviti rođendan, mogao bi im biti tata (45 godina, op.a.). Reći će, ne slavi se svaki dan rođendan, no u slučaju K3P-a to ne drži vodu.

Proslava se nastavila u subotu u istom ritmu kakav se završio u petak, a osmeročlani bend pokazao je da godine dekadentnog života nisu ostavile traga.

Je li tome razlog uzimanje "vitamina", kako bi kao pravi mladići ostali u formi, apsolutno je nevažno, no ono što ih krasi je šarmantni punk stav, koji nose u krvi, dok neki puno mlađi kolege pokušavaju isfurati stil.

Kao i svaki rođendan, ni ovaj ne može početi na vrijeme, no za razliku od partija u petak ska-punk veselica krenula ranije jer su "Kawasaki 3P za svatove, krstitke i rođendane", odnosno bivši članovi benda, očito "pali za domovinu" nakon žestokog slavlja.

Koncert su svečanim introm otvorile ljupke Čipkice uz skandiranje publike: "malo vas je, malo vas je Čipkice!". Dečki su tad preuzeli rođendansku povorku novom pjesmom "Jebotext", kojom najavljuju treći studijski album, koji će izaći...pa kad izađe. Tomfa i Demirel vodili su kolo u krcatoj Jabuci predstavivši još neke nove stvari, ali su publiku rasplesali uz gotove sve pjesme s njihova dva albuma. Redali su se "Zec", "Mali medo", "Sob" i još kojekakve životinje, a apsolutni kaos nastao je na evergeenima "Kak si, pa tak", "Ni da ni ne", "Mate Parlov", "Puta madre" i svim ostalim, ne ostavljajući mjesta za predah.

Ipak jedan takav je bio potreban te je uslijedio u vidu tombole, na kojoj su sretnici dobivali nagrade i čestitke od benda nakon čega je moderatorica Martina Validžić, sjajno odradila Neredov posao u "Kaj, kaj, kaj". Da su svestrani K3P je pokazao neočekivanim bluesom na harmonici, ali ne na usnoj, već na pravoj "rastezači" pokazavši kako instrument ne nosi samo trademark narodne muzike. Publika je uz stalno skandiranje protiv "omiljene" policije s oduševljenjem dočekala pjesmu "mupov-ska" te se u izgarajućem ritmu službeni rođendanski dio priveo kraju s "Brže Pavloviću mašina" i neizbježnim Anđelkom.

Dečki su još jednom pokazali kako se Zagreb lako može zapaliti, pa neka to čine i sljedećih 20 godina - s malo ska i malo punka i K3P salata je tu!



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split