A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Antennas To Hell (The Best Of Slipknot)


Bookmark

Data

Released Srpanj 2012
Format Kompilacije
Vrsta / Heavy metal / Alternative metal / Nu metal / Rap-Metal
Dodano Četvrtak, 05 Ožujak 2015
Žanr Metal
Length 1:17:07
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2012
Država Europa
Etiketa Roadrunner Records
Catalog Number RR7637-2
Edition details Objavljeno: 23.7.2012.; produkcija: Slipknot, Ross Robinson, Sean McMahon, Rick Rubin, Joey Jordison, Dave Fortman i Chris Vrenna; snimano: 1998. - 2009.
Tags Rick Rubin Roadrunner Records Slipknot Chris Vrenna Dave Fortman Joey Jordison Sean McMahon Ross Robinson

Review

Postoji li agresivniji, nasilniji ili ekstremniji bend od Slipknota, a da je istovremeno jednako planetarno popularan? Sumnjam.
Heavy metal, nu metal, alternative metal, sve su to pravci u koje se svrstava ova američka grupa, osnovana 1995. u Des Moinesu, Iowa. Dosad su izdali četiri studijska albuma te su sa svakim dobivali sve više i više fanova koji su oduševljeni melodičnom ekstremnošću koju ovaj bend donosi. Nažalost, njihovu je karijeru obilježila i nedavna smrt osnivača, tekstopisca i basista, Paula Graya. Nakon tog tragičnog događaja sudbina Slipknota bila je dosta dugo nepoznata, no bend je odlučio nastaviti s koncertima i turnejama jer, kako je izjavio pjevač Corey Taylor, to je ono što bi Paul želio.

Još je jedna posebna stvar kod ovog benda, a to su uspješni side-projekti njihovih članova. Corey Taylor pjevač je grupe Stone Sour u kojoj također svira i gitarist Jim Root. Bubnjar Joey Jordison član je horor punk supergrupe Murderdolls. Kvalitetni glazbenici za svoj su rad bili nagrađeni i najprestižnijom glazbenom nagradnom Grammy, 2006. godine, u kategoriji „Najbolja metal izvedba“, za pjesmu „Before I Forget“. Osvojili su jedan Grammy, no bili su nominirani čak sedam puta u istoj kategoriji.

Nakon svih uspona i padova, bend izdaje „Antennas To Hell“, kompilaciju najvećih hitova koja se sastoji od CD-a i DVD-a sa snimkom koncerta na Download festivalu iz 2009.

Pjesme na kompilaciji poredane su kronološki, prema albumima koje su obilježile. „(sic)“ i „Wait and Bleed“ sa „Slipknota“, „People = Shit“ i „Left Behind“ s „Iowe“, „Duality“ i „Before I Forget“ s „Vol. 3: (The Subliminal Verses)“, „Psychosocial“ i „Dead Memories“ s „All Hope Is Gone“ samo su neke od pjesama koje će vas posjetiti na uistinu najbolje od Slipknota i podići razinu energije u vama.
Download festival, jedan od najvećih festivala u Velikoj Britaniji, 2009. godine ugostio je Slipknot kao glavne headlinere, što su oni iskoristili za snimanje materijala za DVD dio ove kompilacije. Corey je naglasio kako nikada prije nije bio uzbuđen oko bilo kojeg njihovog nastupa kao što je bio tamo. Uz zanimljivu scenografiju i pirotehniku, publika je odlično reagirala na svaku njihovu pjesmu, dok su ipak najviše ovacija postigle „Wait and Bleed“ i „Before I Forget“, no „Duality“…neopisiva atmosfera, publika pjeva svaki stih najglasnije što može. Tko je bio – pamtit će do kraja života, a za sve ostale tu je DVD koji odlično prenosi atmosferu.

Uz specifičnu postavu od nekoliko bubnjara, klavijaturista i praktički DJ-a, ovaj bend stvara složenu kombinaciju energije koja budi i najuspavanije dok s druge strane melodičnost koju također uklapaju u skladbe pravi je komercijalni pogodak i omogućuje im da se njihovi spotovi vrte na MTV-u. No, da su se prodali, nisu. S nestrpljenjem očekujemo sljedeći album na kojem trenutno rade!

Maja Trstenjak

Hits 1383

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala