MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Girl Who Got Away


Bookmark

Data

Released Ožujak 2013
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Contemporary Singer/Songwriter
Dodano Petak, 15 Ožujak 2019
Žanr Pop-Rock
Length 43:07
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2013
Država Europa
Etiketa RCA / Sony Music
Catalog Number 88765442322
Edition details objavljeno: 4.3.2013.; producenti: Dido, Jeff Bhasker, Jon Brion, Greg Kurstin, Pete Miser, Rick Nowels, Plain Pat, P*Nut, Rollo i Sister Bliss; snimano: 2009. - 2012. - London, Los Angeles i Santa Monica
Tags Greg Kurstin Sony Music Rick Nowels RCA Jeff Bhasker Jon Brion Dido Sister Bliss Rollo P*Nut Plain Pat Pete Miser

Review

Nakon poduže pauze britanska pjevačica anđeoskog glasa odlučila nas je počastiti novim pjesmama, a nazivom albuma “Girl Who Got Away” nije mogla bolje dočarati vlastitu situaciju. Nakon velike medijske pažnje i popularnosti koju je uživala početkom 2000-ih, svjetla reflektora zamijenila je sretnim obiteljskim životom. Radi se o petom studijskom albumu na kojemu se kao producenti i tekstopisci, među ostalima, ponovno pojavljuju njezin brat Rollo Armstrong iz Faithlessa te legendarni Brian Eno.

Cijelu priču započinje lagana akustična “No Freedom” na početku koje ostajem iznenađena sličnošću njenog i vokala Dolores`O Riordan, pjevačice “Cranberriesa”, što moram priznati nikad prije nisam dovodila u usporedbu. Pjesma je odlična, snažna na vrlo decentan način, kako samo Dido to zna iznijeti, te se pokazala kao odličan odabir za otvaranje albuma. Naslovna pjesma također nije razočarala, a na singlu “Let Us Move On” ugostila je Kendricka Lamara koji se savršeno uklopio u melankoličnu atmosferu pjesme, te je itekako pridodao smirujućem efektu koji pjesma ostavlja na slušatelja.

“Blackbird” je moj osobni favorit zbog plesnog elektronskog zvuka, a zahvaljujući pamtljivom refrenu mogla bi biti i komercijalno uspješna. Na “End of Night” ne ostaje dvosmislena stihovima poput: I feel nothing when you cry, I hear nothing, see no need to reply, no ipak uspijeva zvučati dostojanstveno i nježno u čemu upravo leži njena sposobnost i jedinstvenost. Moram spomenuti i “Happy New Year” koju definitivno ne preporučujem slušati za Novu godinu.

Efekt iznenađenja je ono što ovaj album čini uspješnim. Iako nas na njemu ne očekuje nikakva posebna promjena, kao i dosad naglasak je na njenom specifičnom vokalu, pjesme su lagane, pomalo melankolične i ugodne uhu, raspored samih ne dopušta nam da zaspemo ili odlutamo nego nas, baš naprotiv, zadržava u njenom svijetu tijekom cijelog preslušavanja i što je najbitnije-nema ni traga monotoniji. Album nije revolucionaran, dobili smo što smo i očekivali. Dido nije ciljala na pridobivanje neke nove publike i obožavatelja, no oni koji to jesu, neće ostati razočarani ni ovaj put.

Jasmina Šašić

Hits 1070
Safe Trip Home « Safe Trip Home Dido Albumi Kronologija Still On My Mind » Still On My Mind

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre