Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Riječki dvojac THE SIIDS odnosno Darko Terlević i Stanislav Grdaković, prošli su mjesec velikim koncertom u riječkom Pogonu Kulture fantastičnom svirkom predstavili svoja dva, kritički vrlo hvaljena albuma. Prvijenac „Brutalist“ konačno je dobio promociju kakvu i zaslužuje (kojoj je prvobitno pandemija pokvarila koncertne planove), a pjesme s novog albuma „I I“ imale su najbolje moguće live predstavljanje. THE SIIDS su u Rijeci predstavili CD format albuma "I I" i najavili vinilno izdanje koje u prodaju stiže do kraja godine. A za kraj godine THE SIIDS planiraju i svoju veliku zagrebačku koncertnu promociju, kad će publika imati priliku doživjeti nezaboravan live nastup hvaljenih glazbenika, i o čemu će više informacija biti naknadno objavljeno.

No ipak, prije toga, Terlević i Grdaković stižu u zagrebački Boogaloo, kao posebni gosti nove londonske indie-rock atrakcije – LEAP.

LEAP stiže u organizaciji austrijskog organizatora Barracuda Music (Nick Cave & The Bad Seeds, Patty Smith Quartet, Ed Sheeran...), a riječ je o novom projektu londonskog trubadura Jacka Balfoura Scotta. Scott je nekadašnji član hvaljene grupe The Mispers i potpisnik Capitol Recordsa. The Mispers su prekinuli nizati uspjehe 2018. stekavši kultni status svojim naelektriziranim i nepredvidljivim nastupima uživo, a POPPED Music je opisao Scotta kao "frontmena kakav svaki pjevač želi biti”.

Scott je rođen i odrastao između Edinburgha i Cape Towna, studirajući u glazbenoj školi u Brightonu. Njegovo međunarodno raznoliko podrijetlo sada se uklopilo u glazbu koju stvara s bendom - eklektičnu mješavinu neprilagođenog modernog rock'n'rolla... Za bubnjevima sjedi multiinstrumentalna biseksualno-budistička senzacija Hector Cottam. Budući da su zajedno odrasli u Škotskoj, Jack i Hector stvorili su neraskidivu vezu. Na bas gitari je Declan “BullsEye” Brown koji dolazi iz Johannesburga i dio je rock scene londonskog glazbenog središta Camden. Adam Mason vrlo je talentiran i klasično školovan gitarist s velikim glazbenim iskustvom kojim je pomogao podići LEAP na novu razinu.

2021. izlaze iz svijeta DIY izdanja u ambiciozniju, profinjeniju zvučnu paletu u kojoj se mogu udobno natjecati s nekim od najvećih indie-rock izvođača, i objavljuju singl 'Energies' hvaljen kao "himničko mosh pit starter". Iduće godine objavili su EP sa 6 pjesama “1 Million Pieces”. Neosporni refrenski zvukovi prošarani ekstremima izazvanim alternativnim rock''rollom, objedinjujući mješavinu indie grunge gitara, žestokih ritmovai i neobičnih primjesa elektronike, uz Jackov jedinstveni vokal koji nas vodi na putovanje kroz uvrnuto podzemlje Londona i njegove vlastite borbe s mentalnim zdravljem, formula su za uspjeh. 'Sick Sense', 'Show Me The Way You Love', 'Sleepwalker' i 'Exit Signs' bendu su donijeli veću prepoznatljivost, značajne brojke na digitalnim streaming platformama, i podršku jakih imena glazbene scene među kojima su i Rolling Stone, MTV, Flux FM, Earmilk, BBC Radio 6, BBC Introducing, Amazing Radio i mnogi drugi.

Vrata se otvaraju u 20:00 sati, THE SIIDS startaju u 21:00, a LEAP na stage stižu u 22:00. Ulaznice po cijeni od 20 € su u prodaji via Entrio i Eventim, a moći će se kupiti na ulazu u klub. Nakon koncerta, muzički dio preuzima DJ Tomi Phantasma.



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala