Najave koncerata

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Balkan Funk Experiment objavio je spot za pjesmu "Zli duhovi" s nadolazećeg albuma. Cijeli spot je snimljen u homemade produkciji pod redateljskom palicom Mihaila Radosavljevića i Ante Lovrinovića.

Ideja za pjesmu je proizašla iz sumnjivih događanja tijekom probe u Glazbenoj kući, nad jednim od članova benda, koji je uz zle dimove, vidio i zle duhove, te je u trenutku inspiracije napisan tekst. Video za pjesmu tematski prati mistiku zlih duhova s lutkama iz afričke kulture koje Goran (perkusije) prikuplja u svom domu. Kako je odrastao u Africi ta mistika ga zanima i prati cijeli život.

Bassist benda (Anto) je proces snimanja opisao na sljedeći način: Imamo prvi spot! Sve homemade u stanu Goran Goldbergera s mističnim voodoo lutkama, zlim duhovima i dimovima. Bubnjar Radovan Karković je popravljao krov na Pelješcu i nije bio prisutan te subote, tako da nas je sanjao ispod japanske trešnje kod Glazbena Kuća tjedan dana kasnije. Mihailo Radosavljević je imao odlične ideje za režiju, statični i stop motion kadrovi s kojim sam se namučio u montaži (sanjam rakiju), al se isplatilo. Ispalo je neloše. Odlični audio mix i master su napravili Tom Šlogar, Rok Mozbah i David Jovan, koji su kombinirali digitalni i analogni mastering.

Balkan Funk Experiment sebe opisuje kao: Funk – Rock – Jazz Fusion bend sa referencama na etno zvuk Balkana. Ritmovi Hrvatske, Bosne, Srbije i Makedonije servirani za vašu dušu 21. vijeka. Muzika koja vas budi, tekstovi koji vas provociraju i pokreću. Jednostavno umjesto kompliciranog. Kritika bez kritike i svjedočenje o vremenu u kojem živimo.

BFE je šaren skup glazbenika različitih generacija, koji dolaze iz raznih dijelova regije (HR, BiH, SRB). Ta raznolikost se odražava i na glazbu koju sviraju. U pjesmama se mogu čuti rock, funk i jazz kombinacije, sa provokativnim tekstovima koji rijetko kog ostavljaju ravnodušnim. Uz to, dodajte još jednu zdravu dozu humora i dobili ste Balkan Funk Experiment.

U pet godina kreativnog postojanja, stvorili smo dvadesetak autorskih pjesama, snimili demo album „Provokacija“ te nastupili na nekolicini festivala i koncerata u Zagrebu.

Bend će kroz sljedećih par mjeseci objaviti 6 novih pjesama s novog albuma, u kojima se dotiču raznih tematika od loših pojedinaca u organiziranoj religiji u pjesmi "Pokora", kritike društva u "21. vek" te rubno perverznim konotacijama u "Pucanj u prazno" i "Šumski vicevi".
Koncertna promocija albuma će se održati krajem ljeta u Zagrebu.



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala