Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

jbj

Pred više od 35.000 posjetitelja grupa Bon Jovi sinoć nam je pokazala da su njihovi stadionski koncerti jako dobro iskustvo i da se isplatilo srijedu navečer provesti na maksimirskom stadionu. Obožavateljice su doslovno vrištale i plakale, a mi ostali smrtnici imali smo tu čast jako dobro se zabaviti.

Zagrebački Maksimir se počeo puniti još oko 18 sati, a iako mnogi nisu vjerovali, stadion je bio gotovo popunjen. Prije američkih rockera publiku su zabavljali Opća Opasnost i The Breakers, a točno u 20.30 na pozornicu su 'skočili' dečki iz Bon Jovija. Energičan početak s pjesmom Raise Your Hands svima je ostavio dobar dojam, a već od samog početka Jon Bon Jovi je animirao publiku. Svi smo se pitali kako će izgledati uživo njihovi najveći hitovi, što su nam pokazali odmah drugom pjesmom. Shot through your heart, and you're to blame, darling Your give love a bad name, zavrištao je Jon odmah nakon samog početka koncerta, a za njim je vrištalo u glas i ostalih 35.000 okupljenih.

jbj

Bez stanke su odsvirali i Born To Be My Baby, We' Weren't Born To Follow te In These Arms, nakon čega nam je Jon svima zaželio dobrodošlicu na Maksimir. Kako je kazao, jako mu je bilo drago doći u Zagreb, a prigovora nije imao ni Richie Sambora, koji umalo nije ni nastupio zbog posjeta klinici za odvikavanje. Nedavno se 'proslavio' komentarom kako tijekom turneje sviraju na 'bizarnim mjestima kao što je Hrvatska', ali dobro, mislim da je svima bilo drago što je ipak došao na to 'bizarno' mjesto, jer koncert ne bi bio dovoljno dobar bez njega.
Runaway je uslijedila odmah nakon kratkog razgovora s publikom, taman dok je vani pala noć. Nakon skakanja na It's My Life i Blaze Of Glory, vesela ekipica Bon Jovija nam je odsvirala pjesmu Captain Crash & the Beauty Queen From Mars. Pjesma ne spada u one 'the' hitove benda Bon Jovi, ali je publika bila oduševljena. Lagani ritmovi i lako pamtljivi tekstovi oduševili su nas.

jbj

Bad Medicine je definitivno bila pjesma večeri. Osim projekcije na ogromnom videozidu, pjesmu su spojili i s Pretty Woman, koju su 'odradili' gitarist i Jon Bon Jovi. Mislim da nikada nisam vidjela toliko ljudi koji u glas vrište refren neke pjesme skoro 10 minuta. Predivno.
Nakon seta veselijih hitova i pjesme Lay Your Hands On Me (koja je zvučala kao da ju pjeva crkveni zbor), na red su došle i Bed Of Roses te I'll Be There For You, za koju su se dečki potrudili i došli bliže publici. Od novijih hitova odsvirali su još Have A Nice Day, a nakon Keep The Faith odlučili su se pokupiti sa stagea. Nakon pet minuta neumorne vriske publike ipak su se vratili, a odradili su pjesme Hey God, Wanted Dead Or Alive, pa čak i These Days.

jbj

Nakon treće pjesme bisa već su svi bili sve nervozniji jer su shvatili da koncert samo što nije završio, a nismo čuli dvije "najjače" pjesme. Srećom, na to nisu zaboravili te smo imali priliku iz petnih žila vrištati riječi pjesme Livin' On A Prayer, koja im je bila i zadnja pjesma. Riječi te pjesme su mi odzvanjale dok sam izlazila sa stadiona, a po izlasku mi ipak nije bio savršen dojam koncerta. Jednostavno, kako Bon Jovi možete doći na Maksimir, odsvirati sve najjače hitove i laganice, a preskočiti pjesmu Always?!
Koncert je zaista bio prvoklasna poslastica, a tako dobar dojam čak ni U2 nisu ostavili nakon svojih nastupa na Maksimiru. Bon Jovi su se zaista dokazali da mogu još žariti i paliti, a nadajmo se kako će takav dojam ostaviti i na drugim stadionima na kojima će nastupiti u sklopu svoje beskonačne turneje, kako je kazao Jon Bon Jovi. Vidjelo se da su i oduševljeni publikom te su zaista bili sretni što nismo zaboravili njihove hitove od prije 20 godina.

jbj

Dečki su puna dva i pol sata skakali po pozornici, na koju se također moram osvrnuti. Slavni golemi videozid super im je došao, a i svima nama, jer smo ih tijekom cijelog koncerta jasno vidjeli. Eto, hvala Bon Joviju na dobroj zabavi i Lupa promociji na takvim dobrim idejama. Nadajmo se da će bit još super koncerata uskoro. I moram spomenuti da nas ipak nije uspjela 'oprati' kiša dok je trajao koncert te smo zbog toga svi bili još više dobre volje. Sjajan koncert!

jbj
Setlista
1. Raise Your Hands
2. We Weren't Born to Follow
3. You Give Love a Bad Name
4. Born to Be My Baby
5. Runaway
6. In These Arms
7. Blaze of Glory
8. It's My Life
9. We Got It Goin' On
10. Captain Crash & the Beauty Queen From Mars
11. Bad Medicine / Pretty Woman
12. Lay Your Hands on Me (Richie Sambora on Vocals)
13. Bed of Roses
14. I'll Be There For You
15. Something for the Pain
16. Someday I'll Be Saturday Night
17. Who Says You Can't Go Home
18. I'll Sleep When I'm Dead
19. Love's the Only Rule
20. Have a Nice Day
21. Keep the Faith

Bis
22. Hey God
23. Wanted Dead or Alive
24. These Days
25. Livin' on a Prayer



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala