Izvještaji
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U ovo vrijeme lošeg stanja u državi, kada se tvornice se optužuju kako nemaju neku strategiju, mi imamo jedan dosta hrabar plan. Njime, u sljedećim mjesecima, želimo zacementirati jednu vodeću poziciju koju je Tvornica dobila u zadnjih par godina, a to je pozicija vodećeg kluba u regiji.

Upravo je tim riječima započela današnja konferencija za novinare u Tvornici kulture. Po broju koncerata i posjetitelja, profilu te veličini izvođača i programa Tvornica se smatra vodećim klubom naše regije, a sudeći po predstavljenom programu tako bi moglo i ostati još neko vrijeme. U suradnji s partnerima, tvorničari su pripremili bogat program. Spomenuti plan podijeljen je na tri dijela koja obuhvaćaju razdoblje od ožujka do srpnja ove godine. Prvi dio odnosi se na više od trideset koncerata hrvatskih, regionalnih i internacionalnih bendova među kojima su i neka od najvećih imena u povijesti glazbe. U narednim mjesecima Zagreb će posjetiti Public Image Ltd., Sabaton, Meshuggah, Slayer, Down, Jessie Ware, Joe Satriani, Chrysta Bell, Jim Jones Revue, Less Than Jake te brojni drugi. Od onih, nama bližih, najavljeni su Van Gogh, S3ngs, Disciplin a Kitschme te Brkovi. Prema riječima predstavnika Tvornice, Sanjina Đukića, potvrđeno je još nekoliko koncerata o kojima će se više saznati uskoro.

Osim povezivanja Tvornice sa festivalima poput Exita, Terranea i Motovuna, veliki dio predstavljenog plana je i Subkulturni azil (SKA). Ta ekstenzija same Tvornice ujedno je prvi i jedini privatni projekt u Hrvatskoj koji na jednom mjestu koncipira kulturu, medije, zabavu i edukaciju. Ovaj centar subkulturne suvremene umjetnosti i kreativnosti bit će smješten u ulici Pavla Hatza, odnosno u samom centru Zagreba. U sklopu njega, početkom travnja, otvara se i novi klub KLUB koji će biti filter izvođača domaće scene, te tako prvi korak za svirke u Tvornici, ali i dom koncerata koji svoje mjesto neće moći pronaći u Tvornici zbog prepunog rasporeda. SKA projekt pojačat će nakladništvo i staviti naglasak na izložbe i kazališne predstave. U planu je također TV studio nezavisne televizije, TV akademija te izdavaštvo muzičkih naslova čime bi se pridonijelo razvitku urbane scene.

Dok novi plan ne zaživi u potpunosti valja spomenuti i aktivan stalni program u kojeg ulazi Inkubator kao jednomjesečna platforma za mlade izvođače, DJ programi poput Kultivatora, Šihte i Chew The Fat koji od 16. ožujka seli u veliki pogon. S današnjim danom počinje i Panč festival, odnosno festival stand up komedije, a tu je i neovisni teatar Senke Bulić.

Kompletan raspored događaja možete preuzeti na linku niže.

Tvornica ima plan.doc



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split