Izvještaji
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako najbolje razbiti mamurluk od sinoćnjeg izlaska demonstrirao je mladi rock dvojac Gatuzo u subotu točno u podne u prostorijama Croatia Recordsa u Bogovićevoj ulici u Zagrebu. Umjesto 'Bloody Maryja' njihova receptura za triježnjenje je sirovi rock'n'roll, kojim su razbudili uspavanu, kišom natopljenu zagrebašku špicu.

Povod okupljanja brojnih novinara i prijatelja na katu diskografske kuće bila je promocija spota za novu pjesmu Gatuza Oni samo govore, koja je najavni singl nadolazećeg, još sad neimenovanog albuma, koji bi trebao izaći krajem ove godine.

Za snimanje spota gitarist Damir Trkulja Šiljo i bubnjar Goran Martinjak udružili su snage s poznatim hrvatskim snimateljem i fotografom Stankom Hercegom, koji je režirao glazbeni video uradak.

Uzbuđeni smo zbog novog spota, tim više što smo imali priliku surađivati sa Stankom, koji je veliki kreativac i profesionalac – rekli su dečki iz benda, a tvorac spota Herceg kroz smijeh je objasnio kako je došlo do suradnje:
Upoznali smo se na koncertima, ali oni su mislili da sam ja policajac.

No promocija spota nije ostala samo na tome te druženju benda s okupljenima, već je Gatuzo, uz najavnu, predstavio još četiri nove pjesme u live nastupu.

Iako je premijera pjesama, koje će se naći na novom albumu, trebala biti u blažoj, unplugged verziji, Šiljo i Goran žestoko su prašili nove skladbe iz svojih instrumenata. Snaga okusa, Virusi, Ako tebe nemam i Kad mozak eksplodira imaju prepoznatljiv sirov rock zvuk Gatuza, no vidljivo je da je njihov izričaj postao još ozbiljniji i ambiciozniji.

Uz sirovu energiju, koju mnogi uspoređuju s dva najpoznatija rock dvojca The White Stripes i The Black Keys, Gatuzo ipak njeguj svoj stil, koji uz garažni rock'n'roll kombinira post-grunge i noise, dajući im moderni, ali istovremeno i retro zvuk.

Album se čeka s nestrpljenjem, ali još više nastupi uživo, na kojima Gatuzo najbolje može dočarati svoju energiju i žestinu.

Foto: CroRec.hr / Marko Šolić



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split