Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

madonna

Budva je uspjela, Ljubljana je potpuno podbacila. Došao je red i na Beograd da pokaže svoje organizacijske i druge sposobnosti ugostivši kraljicu popa. Prognoze su bile crne. Pod utjecajem Ljubljane tvrdilo se da će i beogradski spektakl biti sve drugo samo ne spektakl, a u prilog tome je išla i činjenica da je dva dana prije koncerta bilo prodano 25 000 ulaznica. State of Exit su pokušavali smiriti medije očekivanjima da će se najviše ulaznica prodati upravo u posljednja dva dana, no svi su tome davali malu šansu. U trenutku otvaranja ulaza, dok je Madonna još održavala tonsku probu, odziv je bio osrednji, no malo pomalo, za vrijeme nastupa Paula Oakenfolda, Ušće se popunilo i bilo je jasno da su State of Exit održali svoje obećanje i da nas čeka pravi spektakl.

Paul Oakenfold je izvrsno kratio vrijeme do iščekivanja Madonne kao vrhunca večeri. Setlista sastavljena od prokušanih klupskih hitova posljednjih godina je naišla na dobar odaziv publike, a posebna se pozornost pridala epski dugom remiksu Madonninog novog singla Celebration. Cijelo zagrijavanje je završilo simbolično trenutnim megahitom I Gotta Feeling.

Madonnu se uistinu dugo čekalo. Show najavljen za 21.00 je kasnio sat vremena što je poprilična mrlja za jednu toliko veliku profesionalku. Publika je negodovala više puta kolektivnim zvižducima, no u trenutku kad su se ugasila svjetla i kad je krenuo uvodni video Candy Machine sva su se usta zatvorila u smislu pogrda i otvorila u znacima oduševljenja i čuđenja. Kad se na prve taktove Candy Shopa jedan od ekrana okrenuo i pokazao kraljicu kako nonšalantno sjedi na prijestolju, sve duševne i fizičke boli zbog kašnjenja bile su zaboravljene.

Candy Shop - Video

Prva četvrtina spektakla, pod nazivom Pimp je oduševila publiku. Nakon uvodnog Candy Shopa, Madonna je u ekstazu bacila publiku rasplesanom izvedbom Beat Goes On u kojoj je pripomogao i bijeli vintage Rolls-Royce. Human Nature je na video ekranu ugostio Britney Spears kao najupečatljiviju žrtvu maltretiranja medija. Vogue je u novom remiksu u kombinaciji s 4 Minutes pokazao Madonnine izvrsne kombinirane plesačke i pjevačke sposobnosti, a sve je završilo videom remiksa Die Another Day uz koji su se plesači borili u improviziranom boksačkom ringu.

madonna

Drugi dio, Old School je podsjetio na Madonnine početke u New Yorku osamdesetih. Počelo je izvrsnom razigranom izvedbom Into the Groove u kojoj je Madonna preskakala uže, a zatim se nastavilo posvetom Michaelu Jacksonu u vidu hita Holiday. Uz slike Michaela Jacksona i ulomke njegovih najvećih hitova kraljica popa je pokazala da poštuje lik i djelo kralja popa. Gitarska verzija Dress You Up je izazvala publiku na skakanje, a lezbijski poljubac s plesačicom na She's Not Me ovacije. Music je u remiksu Fedde Le Granda ponovno pokazao koliko Madonna dobro pleše, a dok se kraljica presvlačila publiku je zabavljao video remiksa pjesme Rain/Here Come's the Rain.

Michael Jackson tribute - Video

Kišovita izvedba (grmljavina je ipak bila samo na pozornici) Devil Wouldn't Recognize You, prve pjesme Gypsy dijela je izgledala vizualno fascinatno. Miles Away je dobio punu podršku publike kao i zabavna i divlja verzija La Isla Bonita. Madonnini romski prijatelji su dok je kraljica eksala rakiju izveli Doli, Doli jednu od verzija pjesme Đelem, đelem. Najdirljiviji trenutak večeri je bila akustična izvedba You Must Love Me. Madonna ovaj put sama u interpretaciji s gitarom dok se na video ekranu prikazuju ulomci Doma za vešanje Emira Kusturice. Video kojim je kraljica imala posljednju pauzu za presvlačenje je Get Stupid, Madonnino upozorenje na globalnu ekonomsku, političku i intelektualnu krizu.

Posljednji dio, Rave, je započeo velikim hitom 4 Minutes. Iznimno zabavnu izvedbu su uvećali i pokretni ekrani Justina Timberlake koji je tako plesao s Madonnom. Techno verzija Like A Prayer je fascinirala svojim vizualnim efektima, kao i Frozen u novom dance ruhu. Ray of Light uz lasere po cijelom Ušću je natjerao publiku da skače skupa s Madonnom (iako je i njena galama Jump motherfuckers imala utjecaja na to), a cijeli show je završio s Give it 2 Me i Madonninom ulaskom u publiku. Ekran Game Over je izazvao publiku da traži bis, no on se u Madonninom slučaju, nikad ne događa.

Madonna u publici - Video

Dvosatni spektakl je pokazao da će Madonna još dugo vremena biti kraljica popa. Plesno, audio i vizualni spektakl gdje se povlače paralele s Michaelom Jacksonom i Emirom Kusturicom pokazuju da na tronu kraljice popa i ne može biti itko drugi. Ljubav prema glazbi, publici i kulturnom uzdizanju rade show kakav u ovom trenutku ne radi nitko drugi. Madonna ima energije za tri osobe, vokal kada je to potrebno, osjećaj za potrebe publike i nevjerojatan smisao za show. Ne može se reći ništa drugo nego – long live the queen.

Setlista:

01. Candy Machine (Video interlude)
02. Candy Shop
03. Beat Goes On
04. Human Nature
05. Vogue
06. Die Another Day (Video interlude)
07. Into The Groove
08. Holiday
09. Dress You Up
10. She's Not Me
11. Music
12. Rain/ Here Comes The Rain Again (Video interlude)
13. Devil Wouldn't Recognize You
14. Spanish Lesson
15. Miles Away
16. La Isla Bonita/Lela Para Tute
17. Doli Doli
18. You Must Love Me
19. Get Stupid (Video interlude)
20. 4 Minutes
21. Like A Prayer
22. Frozen
23. Ray of Light
24. Give It 2 Me



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala