Recenzije
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
jerryleelewisLMS.jpgLUDILO!!! Što se to dogodilo?! Mnogi su mislili da je taj čarobnjak klavira umro, ali ne on se opet i opet vraća u naše živote. Jerry Lee Lewis je živ i to dosta, ako nabavite njegov zadnji album ""Last Man Standing"", kojeg je 26. rujna objavila diskografska kuća Artists First i sami ćete se uvjeriti da je to tako.

Kada malo bolje promislim, teško da bi netko mogao okupiti tolike glazbenike, koji su se zdušno odazvali da snime duete sa legendarnim r "n" r-ol pijanistom poznatiji pod nadimkom The Killer. Ovaj 71 godišnji glazbenik i dan danas nije izgubio apsolutno ništa od svoje lucidnosti i permanentne, ajmo kazati, bezobraštine. S druge pak strane, što se tiče njegove glazbe, tu nema nikakve dvojbe Jerry Lee Lewis uvijek je iskreno i nadasve temperamentno izvodio svoje najveće hitove ali isto tako i svoju glazbu općenito. Ovaj puta odlučio se na 21 kompoziciju, kojima je okupio zaista najveće od najvećih glazbenika danas. Što je time želio postići prvotno da se vidi da je još uvijek u formi. Drugo, da pokaže kako jednako tretira Mick Jaggera, Keith Richardsa, John Fogertya, Bruce Springsteena, Jimmy Pagea, B.B. Kinga, Eric Claptona i 14 drugih zvijezda kao što je nekad tretirao daleke 1964-te The Nashville Teense iz poznatog Star Cluba. I na kraju treće, Jerry Lee Lewis još jednom uspio je sve baciti pod noge.... strašna, eksplozivna i kompaktna svirka dominira cijelim albumom. A na albumu Last Man Standing nalazimo slijedeće kompozicije i glazbenike, koji su me svojim duetima naprosto oduševili.

Osobno, mislim da je neozbiljno izdvajati bilo koju glazbenu temu ali ako baš moram onda se pored ostalih svakako odlučujem za: Rock and Roll, Honky Tonk Woman, Pink Cadillac, You Don"t Have to Go, Trouble in Mind, a onda slijede sve ostale.

PREPORUKA:
Želite li čuti kako 21 zvijezda bilo da dolazi iz svijeta bluza, rocka, countrya ili nečeg trećeg svira sa ""ONE AND ONLY"", sa legendarnim The Killerom sa fascinantnim Jerry Lee Lewisom, posegnite za ovim albumom, sigurno nećete požaliti. S druge pak strane... u meni se javlja onaj neki čudni predosjećaj... ma bolje nećemo o tome. Sjećam se kako su na sličnu koncepciju albume snimili nažalost pokojni Roy Orbison, Johnny Cash, Carl Perkins. Ma, nije potrebna ta doza morbidnosti, ali kako se kaže ""vrag nikad ne spava"". Sve se bojim da li to nije tonski zapis za buduća pokoljenja?

Bez obzira na sve album Last Man Standing zapravo je jedna velika proslava života, druženja i mnogih ugodnih trenutaka, pa kao takvog treba ga i prihvatiti. Samim slušanjem doći ćete do spoznaje, koliko je to dobar album, a onda sve više i više ulazite u svaki pojedinačni duet i sami stvarate svoje playliste tj. poredak pjesama u svom cd-playeru. Vrlo brzo doći ćete do spoznaje ... da niti jednu temu ne možete preskočiti. Mislim da to govori sve. Nabaviti čim prije i prepustiti se fascinantnom ugođaju albuma. No, sve prepuštam Vama i najbolje je da se sami uvjerite u ove moje tvrdnje.

Popis pjesama:

01. Rock and Roll - Jimmy Page
02. Before the Night Is Over - B.B. King
03. Pink Cadillac - Bruce Springsteen
04. Evening Gown - Mick Jagger, Ronnie Wood
05. You Don"t Have to Go - Neil Young
06. Twilight - Robbie Robertson
07. Travelin" Band - John Fogerty
08. That Kind of Fool - Keith Richards
09. Sweet Little Sixteen - Ringo Starr
10. Just a Bummin" Around - Merle Haggard
11. Honky Tonk Woman - Kid Rock
12. What"s Made Milwaukee Famous - Rod Stewart
13. Don"t Be Ashamed of Your Age - George Jones
14. Couple More Years - Willie Nelson
15. Ol" Glory - Toby Keith
16. Trouble in Mind - Eric Clapton
17. I Saw Her Standing There - Little Richard
18. Lost Highway - Delaney Bramlett
19. Hadacohl Boogie - Buddy Guy
20. What Makes the Irish Heart Beat - Don Henley

(Artist First / Menart)


Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala