Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

U srijedu 22.11. stigli smo pred Tvornicu Kulture oko 18 sati, iako je ulaz bio od 18:30. Već oko 18 sati, red za ulaz se protezao skroz do ulaza u mali pogon Tvornice a fanovi su nestrprljivo čekali da ugrabe mjesto u prvom redu.

Ušli smo taman malo prije početka prve predgrupe, benda Mothica, a Tvornica je već tada bila gotovo popunjena.

Mothica je relativno najnepoznatiji bend u skupini koja je tu večer svirala, međutim oduševili su publiku već drugom stvari sa svog repertoara a to je bila obrada pjesme "Can you feel my heart" od benda Bring Me The Horizon, no u malo nježnijoj obradi koja odgovarala vokalu benda, pjevačici McKenzie Ellis, a publika je već ovdje pjevala zajedno s bendom.

mNastavili su s nekoliko autorskih stvari, a pjevačica je primijetila i natpis iz publike od fanova na kojem je pisalo "ime vašeg benda na hrvatskom znači vrsta vrtnog alata" (motika), pa se na to nasmijala i već tada osvojila simpatije publike.

Nakon treće pjesme, održala je kratak govor o tome kako je zapravo bend dobio ime a radi se o tome da se pjevačica dugo godina borila s depresijom i poželjela da samo "nestane" u svijetlu - poput moljca (moth) kojeg privlači svjetlo koje ga na kraju i košta života. Spomenula je i kako je sa 15 godina pokušala samoubojstvo koje nije uspjelo i kako joj je drago zbog toga, a drago je i nama jer inače ne bismo imali čast poslušati i doživjeti ovakvu divnu glazbenicu ali i osobu.

m

Nakon toga je slijedila pjesma koja je povezana s ovom cijelom pričom a zove se "Fifteen", na koju je publika spontano izvadila upaljače i mobitele i napravila pravi light show. Bilo je jako emotivno nabijeno, što potvrđuje i činjenica da se sama pjevačica rasplakala prije pjesme, pa je i sama rekla da je sada vrijeme da se opet podigne energija na neku veselu razinu i totalno neočekivano krenula je obrada pjesme "All Star" od Smash Moutha, jer kako pjevačica kaže - "Shrek is the universal language for songs".

Tijekom cijelog koncerta, imali su zaista odličnu interakciju s publikom, pogotovo zato jer im je to bilo prvo gostovanje u Hrvatskoj. Oduševili su glasom i nastupom a zadnja pjesma bila je "Sensitive", plesna pjesma koja zapravo govori o tome kako je teško biti osjećajna i introvertna osoba. Možemo reći da su Mothica zaista ostavili srce na stageu i nije ih bilo strah biti ranjivima a publika je to itekako osjetila i na tome se zahvalila, a pjevačica je nakon koncerta došla među publiku i bez problema potpisivala autograme i radila selfije s fanovima.

bvb

Idući na stage dolaze Black Veil Brides, bend koji je obilježio mnoga emo razdoblja ljudi koji su danas u svojim tridesetima, a da imaju veliku publiku u Zagrebu dokazuje i činjenica da je gotovo pola publike već došlo "opremljeno" u svojim Black Veil Brides majicama, crnim eyelinerom na očima pa i frizurama koje priliče stilu koji je bio popularan u 2010.-ima kada su Black Veil Brides bili možda i najpopularniji.

Iako je Tvornica već bila poprilično popunjena, na Black Veil Brides se popunila u potpunosti što nije ni čudno jer je koncert bio rasprodan unaprijed.

Čim su se ugasila svjetla, nastala je apsolutna histerija i pola publike je vadilo mobitele i počelo snimati samo da snime baš taj dolazak benda na stage i početak koncerta, kao da su ga čekali pola svog života, što je i istina jer ovo je prvi puta da je Black Veil Brides došao u Hrvatsku.

No, još veće ovacije iz publike stižu kada na stage dolazi frontmen benda - Andy Sixx.

IMG 7547 result

Otvorili su set sa pjesmom "Crimson skies" s novog albuma iz 2021. godine, uz koju se publika odmah upjevala. Nakon toga, je uslijedio stariji i dobro poznati hit "Rebel love song", pa onda i "Wake up", pjesma iz 2018. godine, koja ima toliko zarazan refren da je opet cijela Tvornica pjevala u jedan glas. Potom su slijedile "Nobody's hero", "Devil", "Scarlet Cross" i "Torch".

Teško je izdvojiti išta od ovih pjesama jer su sve bile savršeno odrađene a Andy je dokazao da ima ogromne vokalne sposobnosti kako i u studijskoj verziji, tako i live. Nakon toga uzeo je kratku pauzu da se obrati publici, međutim svaki put kada bi se samo i približio mikrofonu, nastale su totalne ovacije iz publike pa je morao napraviti nekoliko stanki da se publika malo smiri i da nam se može obratiti, a iduću pjesmu, "The Legacy" su posvetili upravo fanovima.

IMG 7324 result

Tvornica je na toj pjesmi bila u apsolutnoj ekstazi i svi su pjevali u jedan glas, radi se ipak o jednoj od njihovih starijih i poznatijih pjesama. A nakon toga su i nastavili niz starih hitova pa je krenula i pjesma koja ih je zapravo i "probila" u kvazi mainstream - "Knives and pens", pa zatim "Fallen Angels" i za kraj, prikladno, "In the end".

Black Veil Brides su pokazali i dokazali da su apsolutni profesionalci i vrhunski glazbenici i samo se nadamo da ovo nije bilo "as we say our last goodbye" , već da će nam doći i drugi put!

Nakon njih na stage dolaze headlineri večeri, bend Halestorm, predvođen karizmatičnom pjevačicom Lizzy Halle.

Otvaraju set sa apsolutnim hitom "I miss the misery" i ponovo dižu već izmorenu publiku na noge. Iduća pjesma je "Love bites, so do I", a nakon nje "Do not disturb", gdje Lizzy već počinje svoju interakciju s publikom.

Spominje kako im je ovo drugi put da sviraju u Hrvatskoj te da će se rado vraćati dokle god imaju publike, na što fanovi oduševljeno reagiraju.

h

Zanimljivo je da kroz cijeli set, gotovo na svaku pjesmu, Lizzy mijenja gitaru a za iduću pjesmu koristi duplu gitaru a radi se o pjesmi "I am the fire". Nakon nje slijedi pjesma "My slave" u produženoj live verziji gdje nas je Lizzy počastila fantastičnom solažom koja je trajala nekoliko minuta i dobila apsolutno zasluženi aplauz iz publike.

Nakon toga slijedi pjesma "Familiar taste of poison" a onda prava poslastica za fanove - bubnjarska solaža Lizzyinog mlađeg brata Arejaya, koja je trajala gotovo 5 min.

Ne samo da je pokazao svoje bubnjarsko znanje, već je i angažirao publiku da plješću i pjevaju u ritmu na njegovu improvizaciju. Kad se ostatak benda vratio na stage, Lizzy se ponovo obratila publici sa zanimljivom činjenicom a to je da su posebno povezani s Hrvatskom jer njihov basist Josh Smith ima - hrvatske korijene.

IMG 7614 result

Nastavili su sa pjesmama "I get off" i "Freak like me" a nakon toga je slijedilo smirenje i na stageu je ostala samo Lizzy sa klavijaturama.

Izvela je medley pjesama "Break in", "Dear daughter" "Raise your horns" ali i pjesmu "Shatter me" koju rijetko izvode live a inače je izvodi sa poznatom violinisticom Lindsey Stirling. Lizzy je i ovdje pokazala svoje iznimne vokalne mogućnosti a publika se jednostavno topila u emocijama koje je prenijela. Nakon ovog romantičnog, tužnog i nostalgičnog seta, vratili su se u formu cijelog benda i nastavili s pjesmom "Here's to us" te za kraj "The Steeple". Lizzy se još jednom zahvalila publici i zaista ih je teško bilo "pustiti" da odu sa stagea jer su napravili fenomenalan show u kojem smo uživali u svakom trenutku!

Josh, sada kada znamo da imaš hrvatsku obitelj, molimo te, dođi im češće u posjet da vas češće i čujemo!



Izvještaji



Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre