Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vizual GOANakon prošlogodišnjeg debija te nakon što je proglašen najboljim novim regionalnim festivalom u povijesni Cave Romane u Vinkuranu 7. i 8. lipnja vraća se festival Gates of Agartha. Poznavatelji elektronske glazbe bit će oduševljeni line up-om. Dvodnevno druženje predvode Adriatique, Bedouin, Dixon, Vintage Culture, Seth Troxler, TSHA , Avantgart Tabldot te brojni drugi.

Novitet ove godine je i day zero koji će se održati u pulskom Kaštelu 6. lipnja. Prije objave izvođača, diljem svijeta, već je rasprodano gotovo 50 % festivalski ulaznica. One regionalne možete kupiti putem linka https://www.entrio.hr/event/gates-of-agartha-cave-romane-2024-17926

Svako od ovih izvođača posljednjih godina puni festivale i prestižne klubove diljem svijeta. Potvrda je ovo izvrsne suradnje tima ljudi koji stoje iza sestrinskog festivala Echoes From Agartha u Kapadokiji i hrvatskog glazbenog brenda BSH. Spomenimo i kako se ove godine neće održati festival u Turskoj pa su promotori udružili sve snage kako bi hrvatsko izdanje postiglo ogroman uspjeh.

Vrata Agarthe dvodnevna su odiseja povijesnom regijom Istre i Hrvatske, koja spaja prošlost i sadašnjost te nudi pogled na njezinu bogatu povijest i živopisnu kulturu. Cave Romane, drevni je kamenolom iz rimskog doba koji je odigrao ključnu ulogu u izgradnji pulske Arene pod zapovjedništvom cara Vespazijana. Uklesan u 50-metarske zidove od vapnenca i smješten u malom selu Vinkuran, stoji kao podsjetnik na drevno umijeće i arhitektonsku ostavštinu Rimskog Carstva. Legenda kaže da je špilja Romane bila sveto mjesto za drevna plemena i mistična bića.



Izvještaji



Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre