Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 8492Nakon karijere dulje od deset godina, nakon šest albuma koje predano izdaju svake neparne godine, krenuvši od 2005., njemački powermetalci Powerwolf stali su na binu zagrebačke Tvornice kulture.

Je da su poklade završile dan ranije, ali kako u Hrvatskoj sve kasni i po par mjeseci, dan zakašnjenja za ove osebujne i teatralne momke nije strašan. Za oni koji ne znaju, momci su kostimirani u vampire i slična im bića, lica su im obojana u crno/bijelo, oni kao piju krv, izlaze iz grobova i tako to. Njima su poklade svaki dan kada su na bini i pritom se izvrsno zabavljaju.

IMG 8432Zabava je počela dosta rano, u 19:15 i na moje veliko iznenađenje u Tvornici sam zatekla solidan broj ljudi. Na skučenom stageu publiku je zagrijavao Flesh. Momci sviraju dobar stari heavy metal, zvuče dobro, imaju smisla za zajebanciju (bubnjar je poderao svoju majicu i bacio je u publiku). Majica mu je (ili ono što je ostalo od nje) bačena nazad u brk. I publika smisla za šalu ima. Nakon kratkog „naštimanjava“ nastup su završili s „Easy Rideth – Heavy Striker“.

Finski Battle Beast su gotovo ravno prije godinu dana stajali na bini Tvornice. Kao i svaki drugi bend, nakon te turneje malo su se posvađali pa im se postava malo izmjenila. Anton Kabanen je napustio bend. A čovjek je napisao i skladao sve pjesme na zadnjem albumu „Unholy Savior“. Diskografski nakon toga nisu nastavili, no, s turnejama im jako dobro ide.
IMG 8543Mala, ali zapažena četica obožavatelja sinoć ih je dočekala i u Zagrebu. Finci su bili više nego oduševljeni prijemom. Ako se ne varam, vidjeli su i svoj prvi mosh pit. Iako me muzički u nekim segmentima vraćaju u disco osamdesetih, tvrde da su heavy metal band, pa neka im bude. Jako su se trudili, odlično su zabavili Tvornicu, a danih 45 minuta bilo je premalo i njima i publici. Nakon nastupa su bili jako zaposleni fotografiranjem s fanovima i davanjem autograma.
 
Battle Beast set lista:
1.    Let It Roar
2.    I Want the World… and Everything in It
3.    Out on the Streets
4.    Touch in the Night
5.    Fight, Kill, Die  
6.    Black Ninja
7.    Iron Hand  
8.    Enter the Metal World
9.    Out of Control

Powerwolf su prigodno otvorili s „Blessed & Possessed“ i već se tu vidjelo da je odlična zabava zagarantirana. Za komunikaciju s publikom uz pjevača Attilu Dorna najviše je bio zadužen i klavijaturist Falk Maria Schlegel. Schlegel je cijelu pozornicu prešao par puta.IMG 8579 Publiku je dizao teatralnim, dirigentskim pokretima, glumom, gestama... Sve je uspijevalo! Fascinantno mi je samo kako nisam primjetila da se čovjek imalo uznojio. Mora da ima fantastičan dezić. Ili je uistinu vampir? U jednom trenutku publika je krenula zavijati što je Attilu oduševilo pa je rekao kako su ludi, ali i da je zahvalan što su došli srijedom u tako velikom broju. Atmosfera je uistinu bila odlična. Jedino je čudno bilo i njima i nama da Powerwolf nije prije posjetio Hrvatsku jer ovakav prijem je bio jedno veliko pozitivno iznenađenje.

Powerwolf set lista:
1.    Blessed & Possessed
2.    Coleus Sanctus
3.    Amen & Attack
4.    Sacred & Wild
5.    Army of the Night
6.    Resurrection by Erection
7.    Armata Strigoi
8.    Drum Solo
9.    Dead Until Dark
10.    Werewolves of Armenia
11.    Let There Be Night
12.    Saturday Satan
13.    Moscow After Dark
14.    We Drink Your Blood
15.    Lupus Dei
16.    Agnus Dei
17.    Sanctified With Dynamite
18.    Kreuzfeuer
19.    All We Need Is Blood



Izvještaji



Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre