A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2023
Format Albumi
Vrsta / Electric Blues
Dodano Petak, 17 Ožujak 2023
Žanr Blues
Length 41:11
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2023
Država SAD
Etiketa Another Planet Music / Blind Raccoon
Catalog Number APMR 011
Edition details objavljeno: 27.1.2023.; producent: Phil Dearing
Tags Blind Raccoon Mississippi MacDonald Phil Dearing Another Planet Music

Review

"Još od britanskog "Blues Booma" naučili smo da mulja Mississippija itekako puno ima i u Temzi, a Mississippi MacDonald na svojim čizmama nosi itekako puno tog mulja.", napisao sam još 2021. godine i drago mi je da ta moja rečenica i zapravo tvrdnja stoji i dalje! S druge, pak, strane doista me veseli činjenica da se cijela ta priča stalno razvija i, zapravo, samo ide prema gore još više s još više tog mulja Mississippija.

"Heavy State Loving Blues" naziv je albuma, kojeg je 27. siječnja ove godine objavila izdavačka kuća Another Planet Music, a cijelu ovu priču diljem globusa radijski promovira memfiška promotivna kuća Blind Raccoon.

Da, doista nema nikakve dvojbe Mississippi MacDonald itekako je duboko inficiran američkom glazbom. Ona je definirana u svakom dijeliću njegovog glazebnog bića i to se čuje i na ovom zadnjem albumu, uostalom kao i na prošlih sedam.

Mississippi MacDonald, glazbenik, koji je definitivno predvodnik i vodeća snaga "nove" generacije glazbenika, koji itekako pokazuju visoku razinu razumijevanja bazičnih američkih glazbenih stilova i njihovu tečnost, pitkost, predanost i snažnu internacionalnu potrebu za njihovu fuziju i potpuno povezivanje.

Njegov osmi album "Heavy State Loving Blues" ide još dalje i u svakom svom segmentu donosi nam u potpunosti razvijenu priču, koja samo traje i teče i sve nas slušatelje jednostavno oduševljava svojim sadržajem.

Ovih deset pjesama, od kojih su dvije obrade i osam autorskih, jasno ukazuje da ovaj glazbenik doista neće posustati u svojoj misiji promicanja bluesa. Njegova gošće su: sjajna pjevačica Vaneese Thomas, s kojom doslovno blista u vatrenom duetu "Blind Leading The Blind" i Lucy Dearing, impresivna back pjevačica koja svojim vokalom daje "ono gospel ozračje i soul štih". Uz njih, tu su i Phil Dearing (producent, klavijature i gitare), Elliot Boughen (bas) i "Texas" Joe McRoury (bubnjevi).

Ma nema nikakve sumnje, MacDonald i njegov bend zajednički zvuče impresivno i to je samo dokaz više kako ova njihova priča iz albuma u album samo dobiva na težini, na snazi i kompletnoj ekspresiji. Upravo sve to potvrđuje i ovaj zadnji studijski album "Heavy State Loving Blues". Moram i to spomenuti, kao zadnja stvar na albumu nudi nam se impresivna skladba "Blues For Albert", u kojoj Mississippi MacDonald doslovno ispovijeda podrijetlo svoje opsesije bluesom, ali i svoje predanosti ovom glazbenom stilu. Nema nikakve dvojbe ovo je još jedna potvrda njegove inficiranosti bluesom, kojem je u potpunosti posvećen.

I dalje Mississippi MacDonald nastavlja biti predvodnik "nove" generacije blues glazbenika koji su duboko ufurani u tradicionalne vrijednosti ovog glazbenog stila, a istovremeno ne bježe od novih i modernih glazbenih kretanja i trendova. Nema nikakve sumnje ovdje se radi o još jednom snažnom albumu.

Mladen Lončar - Mike

Hits 33
Do Right, Say Right « Do Right, Say Right Mississippi MacDonald Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe