MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2021
Format Albumi
Vrsta Contemporary R&B / Retro-Soul
Dodano Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022
Žanr R&B
Length 31:17
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2021
Država Europa
Etiketa Aftermath Entertainment / Atlantic / Dancing Bear
Catalog Number 2-661922
Edition details objavljeno: 12.11.2021.; producenti: Bruno Mars, D'Mile i The Stereotypes; snimano: Shampoo Press & Curl Studios 2020. - 2021-
Tags Dancing Bear Atlantic Records Bruno Mars Aftermath Entertainment Silk Sonic D'Mile The Stereotypes

Review

"An Evening with Silk Sonic" debitantski je studijski album američkog R&B dvojca Silk Sonic, kojeg čine Bruno Mars i Anderson .Paak, izdan 12. studenoga 2021. od strane produkcijskih kuća Aftermath Entertainment i Atlantic Records.

Ovaj dvojac vrlo je dobro poznat po svom veselom funk/soul zvuku kojeg su istodobno i autori i producenti. Udruživši snage 2021., osnovavši bend Silk Sonik, spojili su svoj talent i zaljubljenost u R&B glazbu, izdavši prvo singl "Leave the Door Open", koji je dobio pohvale kritike.

Pjesma je postigla komercijalni uspjeh, zauzevši prvo mjesto na raznim ljestvicama, uključujući američki Billboard Hot 100. Također je ušla u top 10 pjesama u nekoliko zemalja, poput Australije, Belgije, Kanade i Portugala. Osim toga postala je hit pjesma na popularnoj aplikaciji TikTok, te otvara album. Lagani funk ritam, jasan i nekomplicirani test idealan su uvod u ostatak albuma.
Glazbeni stil Silk Sonica opisan je kao R&B, soul, funk, pop, smooth soul, i funk-pop. Meni osobno cijeli album zvuči kao laganiji, alternativniji i mračniji disko album, a sami spotovi podsjećaju na disko stvari koje smo mogli vidjeti u 80-ima po cijelom svijetu. Odiše nekom nostalgičnošću, a s druge strane i dalje se može na prvu prepoznati kao nedavno snimljen album.

Sputnikmusic je album nazvao "bogatim i autentičnim, postavljenim na neodoljivom raskrižju između funk nostalgije 70-ih i luksuza modernog studija. Kao rezultat toga, An Evening With Silk Sonic oživljava naplatu kao istinsko iskustvo: seksi je, uvijek tako uglađen i zrači samopouzdanjem i karizmom."

Što se tiče samog omota/slike albuma tiče, može se opisati kao jednostavni nostalgični dizajn koji odaje sve svojom minimalnošću boja koje se pak savršeno sljubljuju uz glazbu, odnosno, kao lako pamtljiv crtani portret glazbenika.

Pjesma "Fly As Me" nekako podsjeća na funk/rap 80-ih godina kojeg biste mogli čuti u starim sitcom serijama poput 'Princa iz Bail Aira'. Ujednačen i snažan ritam odličan je za plesanje u klubovima i grupno pjevanje, te je jedna od slušanijih pjesma albuma.

Ostatak pjesma je odličan R&B stil pogođen ''u sridu'', no moram priznati kako svaka pjesma zvuči previše slično onoj prethodnoj. Nema prevelike razlike u ritmu i u tekstovima, no sve u svemu u pitanju je album kojeg vrijedi poslušati, album koji će vas uvijek natjerati na ples i oraspoložiti.

Sara Branilović

Hits 1923

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split