MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Christmas Present


Bookmark

Data

Released Studeni 2019
Format Albumi
Vrsta Contemporary Pop/Rock / Christmas
Dodano Nedjelja, 22 Prosinac 2019
Žanr Blagdanski
Length 1:18:23
Broj diskova 2
Edition date Studeni 2019
Država Europa
Etiketa Columbia / Sony Music
Catalog Number 19075996722
Edition details objavljeno: 22.11.2019.; producenti: Guy Chambers i Richard Flack; snimano: lipanj - rujan 2019. - Los Angeles, Las Vegas, London i Vancouver
Tags Columbia Sony Music Guy Chambers Robbie Williams

Review

Guy Chambers i Robbie Williams ponovno udružuju snage u albumu nabijenom božićnim ugođajem i mirisom kuhanog vina. Imali su njih dvojica štošta za reći i ispjevati jer se album "The Christmas Present" prostire se na dva diska s 24 pjesme u ukupnom trajanju od cca dva školska sata.

Album je podijeljen na dva dijela, koji naslovima, ali i sam album naslovnicom, aludiraju na Dickensovu Božićnu priču (Christmas Past i Christmas Future), a koje i aranžmanima ogrću pjesme u tradicionalan, odnosno moderan .

Dakle, prvim diskom Williams plovi sigurnim vodama, ne mijenjajući izvorne ideje tvoraca božićnih klasika (Winter Wonderland, The Christmas Song, Let It Snow! Let It Snow!...), a jedina razlika u odnosu na original ogleda se u boji Williamsovog glasa, naglasku ili tek sporadičnim sitnim instrumentalnim dodirima.

Pritom i autorske pjesme ne zaostaju aranžmanom za klasicima, tj. u većini slučajeva nastoje držati taj korak, koristeći manje-više prokušane božićne teme (ljubav, vjera, nada, .. ) i aranžmane bogate zvončićima, dječjim glasovima, ženskim pratećim vokalima te raskošnim gudačkim i big bend insturmentarijem.

Iako autorske pjesme nisu na razini velikih klasika, nisu niti toliko loše pa sam ipak sam sklon prvom disku dati četvorku jer se njime provlači onaj prepoznatljiv božićni duh prisutan na albumima i u pjesmama koje nam u ovo doba godine već desetljećima popravljaju raspoloženje i čine nam čitav šušur oko Božića toplijim i šarmantnijim.

Nije na odmet istaknuti i korektna gostovanja Jamiea Culluma, Poppa Petea i Helene Fischer.

Drugi disk igra čvršću igru, pojavljuju se grublji vokali, glasniji pop-rock, ritmične poskočice i sveukupno gledajući modernija produkcija. Gost u sasvim korektnoj Fairytales je još jedan otočki zavodnik, doduše starijeg kova, Rod Stewart, kojemu izleti u božićnu tematiku nisu strani.

Iako je, gledajuću kao cjelinu, drugi disk nešto slabiji od prvoga, ipak ga krase mali biseri, kao što je, primjerice, uvodna Time for Change ili pak sjetna Home.

Da je Robbie išao na kartu kvalitete i napravio jednostruki disk s izborom najboljeg od najboljeg s ova dva diska imali bi pravi božićni bomnončić od prve do zadnje pjesme, ovako je ipak riječ o izdanju za trojku, vrlo čvrstu koja naginje prema 4, ali ipak trojku.

Ako su se sve snimljene ideje već i željele odmah sada plasirati na tržište moglo se ponuditi dvostruko deluxe izdanje pa bi i fanovi došli na svoje, ali i oni koji žele samo još jedan novi božićni album u svojoj kolekciji vodeći se kvalitetom.

Nenad Horvat

Hits 1635
The Heavy Entertainment Show « The Heavy Entertainment Show Robbie Williams Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split