A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Jaydiohead

Bookmark

Data

Released Siječanj 2009
Format Albumi
Vrsta Experimental
Dodano Utorak, 04 Listopad 2011
Žanr Experimental
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Self-released
Tags

Review

 

Kao što ime i govori, u paklu softverskih miksera našli su se Radiohead i Shawn Carter. Jigga je česti gost mash-upova još od dana kad su vokali sa crnog albuma procurili van, DJ Danger Mouse (poslije u Gnarls Barkley) smotao joint i uzeo dvostruku bijeli album od The Beatles i dobio sivi album gdje pjesmu po pjesmu Jay Z repa preko instrumentala utripane četvorke iz Liverpoola jer su tad bili na nekom jogi Mahesh sranju (mitske 1968.).
 
A što onda radi Minty Fresh Beats i tko je uopće Minty Fresh Beats?
 
Minty Fresh Beats je Max Tannone, amerikanac talijanskih korijena koji je, mjesto da se bavi organiziranim švercom novih iPodova, zaključio da su stvari sa Shawnovog American Gangster albuma baš dobre i pokušao im dati novi sjaj i novo iščitavanje.
 
Iščitavanje?
 
Čovjek je konačno Radioheadu dao mjesto koje mu i ide. Mjesto podloge za repanje. Nekad dobar bend danas je sveta krava svakog indie snoba i šatro revolucionarni donositelji spasa za glazbenike koji svoj rad ne znaju naplatiti pa potpisuju ugovore.
 
Hrpa govana! Radiohead si je to mogao dopusit jer im je frižider već odavno pun. Da su danas kao što su bili tamo pri kraju osamdesetih, drugačije bi propovjedali.
 
Minti Fresh Beats propovjeda pak vjeru u dobar mash – up u stilu Girl Talk koji je prvak u rezanju i lijepljenju te spajanju nespojivog te žonglira sa pet albuma: tri Radioheadova i dva Jay Zjeva.
 
OK Computer, Kid A i In Rainbows miješaju se sa The Black Album i American Gangster u poprilično slušljivu smjesu gdje, objektivno gledano, fanovi i jednog i drugih neće bit nešto pretjernao razočarani.
 
99 Problems spojena je s Nation Anthem (sa Kid A) u nešto blaže od Linkin Park verzije sa Collision Course albuma prije par godina. Tu su gitare blaže.
 
Dirt Off Your Shoulder upoznaje Paranoid Android i postaje eterična sve do refrena. kada je propisno tvrda i u ovakvoj verziji drži igru. I to vrlo dobro. Potencijalni singl materijal kada bi se ovo izdanje prodavalo, ali ono se ne prodaje jer je Minty Fresh Beats kul.
 
Toliko kul da daje cijelu stvar džabe (ima tu i malu ulogu i mogućnost tužbe jedne od strana) i to preko torrenta. Možeš skinuti i ispeglanu verziju gdje Shawn pazi jezik i ne psuje (super za gangster mame) i instrumentale (super za sve remiksere u šlapama ispred monitora s Acidom koji im pali oči u tri ujutro).
 
Gospodin Tannone je ovim projektom pokazao svijetu da postoji, na Myspace stranici objavio da je raspoloživza posao producenta i remiksera i nada se mlatnut koju paru dok mu je ime vruće. Tako se to radi. Nema od mojposao.net ništa!
 
Bio fan jednog ili drugih ili samo znatiželjan čovjek s vječno neodgovrenim pitanjem o budućnosti distribucije glazbe, svakako provjeri. Košta malo vremena, dvije cigarete i 70,6 megabajta.
 
Antonio Hadrović
Hits 1190

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala